Overslaan en naar de inhoud gaan

Jozé Moonen, oprichtster Zelfregiecentrum Weert, overleden

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 13:22

Jozé Moonen, de vrouw die vorige maand de stropdas van koning Willem-Alexander afknipte tijdens zijn bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert, is overleden.

Moonen overleed in de nacht van zaterdag op zondag, schrijft de lokale nieuwssite Weertdegekste.

Stropdas
De initiatiefneemster van het Zelfregiecentrum in Weert kwam half januari in het nieuws toen ze de stropdas van koning Willem-Alexander afknipte tijdens zijn bezoek aan het centrum voor dak- en thuislozen.

Lees ook: Koning laat stropdas doorknippen tijdens bezoek aan Weert

Hilariteit
De spontane actie van Moonen zorgde voor veel hilariteit. "We zagen de koning wel even heel bedenkelijk kijken, want het was een hele mooie design stropdas, passend bij zijn kostuum", vertelde wethouder Paul Sterk na afloop van het bezoek. "De initiatiefneemster had wel vier verschillende stropdassen voor hem klaarliggen om te ruilen, maar dat paste allemaal net niet. Ik vroeg me af wat hij zou doen, maar toen zei hij 'voor u doe ik dat' en toen mocht ze knippen."

Bezoek koning aan Weert - 21 jan 2020
Initiatiefnemer Jozé Moonen knipte de stropdas van koning Willem-Alexander af, bij zijn bezoek aan het zelfregiecentrum in Weert.
Foto: L1/Sjors Abeling

Zelfregiecentrum
Jozé Moonen was de initiatiefneemster voor het Zelfregiecentrum voor dak- en thuislozen in Weert. Ze inspireerde, motiveerde en ondersteunde alle mensen die een bezoek brachten aan het centrum aan de Roermondseweg en moedigde iedereen aan de regie over hun eigen leven te nemen en te houden.

Eerder deze week ontving Moonen nog de Van Hornepenning van de gemeente Weert.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen