Overslaan en naar de inhoud gaan

Journalistieke Tegel voor Project 46 van De Limburger

Geplaatst opmaandag 8 juni 2020 - 22:09

Journalisten van De Limburger hebben met Project 46 een Tegel gewonnen. Journalisten Judith Janssen en Rik van Hulst kregen de prijs in de categorie Regiojournalistiek.

Project 46 is een artikelenserie over negentien Limburgse verkeersslachtoffers.

Waanzinnig gevoel
"Wat een waanzinnig gevoel. Dit is het hoogst haalbare in de journalistiek. Rik en ik zijn dankbaar dat we de ruimte hebben gekregen om dit soort verhalen te maken. We wilden laten zien dat achter elk dodelijk ongeval veel meer zit dan een stukje in de krant. Wie zijn die mensen die dit overkomt; wat zijn de gevolgen voor de nabestaanden", laat Janssen weten aan de krant.

Lees ook: Nabestaanden verkeersdoden: 'Had groot nieuws moeten zijn'

NOS
Ben Meindertsma en Lex Runderkamp van de NOS en Kees Versteegh en Jannie Schipper van NRC hebben in de categorie nieuws De Tegel gewonnen. Dat is een van de belangrijkste prijzen in de Nederlandse journalistiek. De uitreiking was dit keer niet in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag maar vanwege de maatregelen rond het coronavirus online.

Bommenfabriek
De vier journalisten krijgen de prijs voor hun onthulling dat bij een Nederlandse luchtaanval op een bommenfabriek van IS in Hawija in Irak zeker zeventig burgerdoden vielen. "Het onderzoek is zeer zorgvuldig gedaan en heeft grote maatschappelijke relevantie. Hun vasthoudendheid is absoluut te roemen", aldus de jury.

Toeslagenaffaire
Vorige week werd al duidelijk dat De Tegel in de categorie onderzoek ging naar Pieter Klein (RTL Nieuws) en Jan Kleinnijenhuis (Trouw) voor hun onderzoek naar de toeslagenaffaire rond de kinderopvang. In de categorie achtergrond ging De Tegel naar de NRC-redacteuren Clara van der Wiel en Hugo Logtenberg voor hun verhaal over een angstcultuur op de universiteit.

Verslaggeving
Er worden ook Tegels uitgereikt voor de beste verslaggeving, het beste interview en het beste regionale en lokale nieuws. Vorig jaar vielen onder anderen techjournalist Daniël Verlaan van RTL Nieuws, Midden Oosten-correspondent Ana van Es van de Volkskrant, Ghassan Dahhan van Trouw en Milena Holdert van Nieuwsuur in de prijzen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen