Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Journalist niet vervolgd na Krewinkel-affaire

Geplaatst opwoensdag 13 maart 2019 - 14:22

Er komt geen strafrechtelijk onderzoek naar Ruben van Erp, journalist van De Limburger. Hij zou een geheime vergadering van de gemeente Kerkrade hebben afgeluisterd. Uit deze vergadering bleek dat Ralf Krewinkel had gesolliciteerd op de vacante burgemeesterspost in Kerkrade.

Dat dit uitlekte, leidde er uiteindelijk toe dat Krewinkel zijn baan als burgemeester in Heerlen inleverde. De sollicitatie en het uitlekken daarvan veroorzaakten de nodige commotie in beide gemeenten. Gouverneur Theo Bovens en de gemeente Kerkrade wezen de journalist aan als boosdoener.

Lees ook: Heerlense raad eist alsnog uitleg van Bovens

Geen verschil
De gemeente deed zelfs aangifte tegen Van Erp. Die aangifte krijgt geen staartje. 'Na bestudering van de aangifte en de camerabeelden concludeert het Openbaar Ministerie dat er geen sprake is van enig strafbaar feit', schrijft justitie. 'Vaststaat dat de betreffende journalist heeft gehoord wat er in de raadszaal werd besproken en hierover in de krant publiceerde. De vraag of hij dit heeft kunnen horen vanwege een luide geluidsinstallatie of omdat hij zijn oor te luister legde aan de deur maakt wettelijk gezien geen verschil.'

Woord voor woord
Zelf zei de journalist dat hij de vergadering woord voor woord kon volgen vanwege de geluidsinstallatie, die te hard stond. 'De journalist schond geen ambts- of beroepsgeheim, gebruikte geen technisch hulpmiddel om het gesprek in de raadszaal te kunnen horen of bevond zich niet op een plek waar hij niet had mogen zijn.'

Avondshow
In de Avondshow spraken we met Ruben van Erp:

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen