Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Journalist kruipt in helikopter voor nieuw programma

Geplaatst opvrijdag 6 juli 2018 - 19:00

Journalist en programmamaker Lex van Moorsel is, samen met camera-operator Evert Cloetens, in een helikopter gekropen voor een nieuw seizoen van Limburg van Boven. De nieuwe serie gaat zaterdag van start bij L1.

Het duo vloog op dinsdag 26 juni ruim vier uur lang boven Limburg om opnames te maken. Het is het vierde seizoen van Limburg van Boven.

Geïmproviseerde muziek
Dit jaar is de muziek gemaakt door de Maastrichtse muzikant Coen van Dam. Van Dam speelt de muziek in voor iedere aflevering en dat doet hij improviserend bij de beelden van het Limburgse landschap dat aan hem voorbij trekt. "Ik laat me leiden door de landschappen en de relaxte stem van Lex. Mooie natuur geeft me een sprookjesachtig gevoel. Bij steden en industrie neig ik meer naar repeterende noten, naar minimal music."

25 afleveringen
Het is voor Van Dam de eerste keer dat hij op zo'n manier muziek maakt bij een tv-serie. Er staan in totaal 25 afleveringen gepland en bij iedere aflevering is de soundtrack weer anders.

Vijf weken
Het resultaat is vanaf zaterdag 7 juli te zien en te horen op L1TV. Vijf weken lang is er op zaterdag en van maandag tot en met donderdag een nieuwe aflevering te zien.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen