Overslaan en naar de inhoud gaan

Joshua Smits pakt landstitel in Noorwegen

Geplaatst opmaandag 23 november 2020 - 10:57

Doelman Joshua Smits uit Middelaar is met zijn team FK Bodø/Glimt kampioen van Noorwegen.

Bijzonder want het is voor het eerst dat de bescheiden club de landstitel pakt.

Dominant
Drie jaar geleden speelde de club nog in de tweede divisie. Dit seizoen domineert de club de Noorse competitie. Er werd tot nu toe maar één keer verloren in de hoogste divisie.

Gekkenhuis
De 28-jarige Joshua Smits maakt sinds deze zomer deel uit van de kampioensploeg en viel dus met zijn neus in de boter. "Het is een gekkenhuis", vertelt de doelman vanuit de kleedkamer na de met 2-1 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Strømsgodset IF bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Astrantia SV
Smits is reservedoelman en keepte dit seizoen tien wedstrijden voor het team. De doelman begon als kind bij amateurclub Astrantia SV in Middelaar. Hij brak door bij NEC en speelde verder nog bij TOP Oss en Almere City. Deze zomer tekende hij een contract voor vier jaar in het noorden van Noorwegen. "Het voelt een beetje als de middle of nowhere met heel veel bergen.”

Vliegtuigje
Het team moet veel reizen omdat de stad Bodø, in de provincie Nordland, vrij noordelijk ligt. "Op zich valt het wel mee hoor en ik vind het niet vervelend. Vanwege corona hebben we nu een klein privévliegtuigje. Het is maximaal anderhalf uur vliegen. Dat is even ver als van Emmen naar Maastricht met de bus. Op gegeven moment weet je niet beter."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen