Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Verstappen: 'Max is gegroeid en denkt nu meer na'

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 10:00

Jos Verstappen is na de prestaties van zijn zoon op het circuit van Austin in Amerika trots. Volgens hem maakt Max de nodige stappen dit seizoen.

"Hij is ook wel gegroeid dit seizoen", zegt hij tegen het AD.

Beeldbuis
Jos Verstappen was de afgelopen jaren vrijwel altijd aanwezig bij alle optredens van Max. Maar dit seizoen heeft hij het gros van de wedstrijden thuis voor zijn 'beeldbuis' bekeken. Afgelopen weekend was Jos weer eens van de partij en zag hij zijn zoon in de Grote Prijs van de Verenigde Staten op spectaculaire wijze van P18 naar P2 racen.

Waanzinnig
"Wat Max heeft laten zien, dat is gewoon waanzinnig. Deze race was echt voor iedereen mooi. Spannend tot in de laatste ronde en dat wil je eigenlijk altijd zien", zegt Jos Verstappen in de krant. De ex-coureur vindt het de hoogste tijd dat alle bolides meer op een zelfde niveau komen. "Dan heb je meer van dit soort races waar de tactiek een grotere rol speelt."

Lees ook: Max Verstappen tweede na fenomenale inhaalrace

Strategie
De 46-jarige Jos Verstappen sprak na afloop van de race op Amerikaanse bodem vol lof over de strategie van zijn team. Hij vond hem vooral in de eerste rondes waanzinnig goed. "Dat kwam mede door de goed gekozen strategie van Red Bull. Max heeft gewoon een heel goed team om zich heen. Je ziet dat als de auto goed is en hij van achteruit moet komen Max heel speciaal is."

Groei
De vader van de 21-jarige Red Bull-coureur ziet hem dit seizoen de nodige stappen maken na een moeizaam begin van het seizoen. "Max had een beetje pech in het begin van het seizoen. Ik denk dat Max dit seizoen gegroeid is en dat hij ook meer nadenkt. Hij ziet ernaar uit dat hij nu alles onder controle heeft." Verstappen zegt dat zijn zoon nu veel meer overlegt met zijn engineer en daardoor beter weet wat er speelt en belangrijk is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen