Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Verstappen: 'Max is gegroeid en denkt nu meer na'

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 10:00

Jos Verstappen is na de prestaties van zijn zoon op het circuit van Austin in Amerika trots. Volgens hem maakt Max de nodige stappen dit seizoen.

"Hij is ook wel gegroeid dit seizoen", zegt hij tegen het AD.

Beeldbuis
Jos Verstappen was de afgelopen jaren vrijwel altijd aanwezig bij alle optredens van Max. Maar dit seizoen heeft hij het gros van de wedstrijden thuis voor zijn 'beeldbuis' bekeken. Afgelopen weekend was Jos weer eens van de partij en zag hij zijn zoon in de Grote Prijs van de Verenigde Staten op spectaculaire wijze van P18 naar P2 racen.

Waanzinnig
"Wat Max heeft laten zien, dat is gewoon waanzinnig. Deze race was echt voor iedereen mooi. Spannend tot in de laatste ronde en dat wil je eigenlijk altijd zien", zegt Jos Verstappen in de krant. De ex-coureur vindt het de hoogste tijd dat alle bolides meer op een zelfde niveau komen. "Dan heb je meer van dit soort races waar de tactiek een grotere rol speelt."

Lees ook: Max Verstappen tweede na fenomenale inhaalrace

Strategie
De 46-jarige Jos Verstappen sprak na afloop van de race op Amerikaanse bodem vol lof over de strategie van zijn team. Hij vond hem vooral in de eerste rondes waanzinnig goed. "Dat kwam mede door de goed gekozen strategie van Red Bull. Max heeft gewoon een heel goed team om zich heen. Je ziet dat als de auto goed is en hij van achteruit moet komen Max heel speciaal is."

Groei
De vader van de 21-jarige Red Bull-coureur ziet hem dit seizoen de nodige stappen maken na een moeizaam begin van het seizoen. "Max had een beetje pech in het begin van het seizoen. Ik denk dat Max dit seizoen gegroeid is en dat hij ook meer nadenkt. Hij ziet ernaar uit dat hij nu alles onder controle heeft." Verstappen zegt dat zijn zoon nu veel meer overlegt met zijn engineer en daardoor beter weet wat er speelt en belangrijk is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen