Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Verstappen: 'Max is gegroeid en denkt nu meer na'

Geplaatst opdinsdag 23 oktober 2018 - 10:00

Jos Verstappen is na de prestaties van zijn zoon op het circuit van Austin in Amerika trots. Volgens hem maakt Max de nodige stappen dit seizoen.

"Hij is ook wel gegroeid dit seizoen", zegt hij tegen het AD.

Beeldbuis
Jos Verstappen was de afgelopen jaren vrijwel altijd aanwezig bij alle optredens van Max. Maar dit seizoen heeft hij het gros van de wedstrijden thuis voor zijn 'beeldbuis' bekeken. Afgelopen weekend was Jos weer eens van de partij en zag hij zijn zoon in de Grote Prijs van de Verenigde Staten op spectaculaire wijze van P18 naar P2 racen.

Waanzinnig
"Wat Max heeft laten zien, dat is gewoon waanzinnig. Deze race was echt voor iedereen mooi. Spannend tot in de laatste ronde en dat wil je eigenlijk altijd zien", zegt Jos Verstappen in de krant. De ex-coureur vindt het de hoogste tijd dat alle bolides meer op een zelfde niveau komen. "Dan heb je meer van dit soort races waar de tactiek een grotere rol speelt."

Lees ook: Max Verstappen tweede na fenomenale inhaalrace

Strategie
De 46-jarige Jos Verstappen sprak na afloop van de race op Amerikaanse bodem vol lof over de strategie van zijn team. Hij vond hem vooral in de eerste rondes waanzinnig goed. "Dat kwam mede door de goed gekozen strategie van Red Bull. Max heeft gewoon een heel goed team om zich heen. Je ziet dat als de auto goed is en hij van achteruit moet komen Max heel speciaal is."

Groei
De vader van de 21-jarige Red Bull-coureur ziet hem dit seizoen de nodige stappen maken na een moeizaam begin van het seizoen. "Max had een beetje pech in het begin van het seizoen. Ik denk dat Max dit seizoen gegroeid is en dat hij ook meer nadenkt. Hij ziet ernaar uit dat hij nu alles onder controle heeft." Verstappen zegt dat zijn zoon nu veel meer overlegt met zijn engineer en daardoor beter weet wat er speelt en belangrijk is.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen