Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Verstappen maakt rentree in autosport

Geplaatst opdonderdag 1 april 2021 - 10:04

Jos Verstappen maakt zijn rentree in de autosport. De oud-coureur stapt niet direct zelf achter het stuur, maar wordt de trainer van de 18-jarige Thierry Vermeulen.

Dat meldt De Telegraaf. Vermeulen komt dit seizoen uit in de Nederlandse GP Elite in de Porsche Carrera Cup Benelux.

Driejarenplan
Met de 49-jarige Verstappen is volgens de krant een driejarenplan uitgestippeld om Vermeulen klaar te stomen. "Ik doe dit, omdat ik het leuk vind", zegt de oud-coureur. Het balletje kwam aan het rollen tijdens testdagen van Vermeulen in Portugal, zo'n anderhalf jaar geleden. Verstappen vroeg of hij op het circuit van Portimão ook eens in de GT4-auto mocht stappen. Daarna is het volgens de krant snel gegaan.

Testen in Zandvoort
"Na die test in Portugal is het balletje inderdaad gaan rollen", zegt Thierry Vermeulen. "Jos en Max hebben daar ook wel een grote rol in gespeeld. Die hebben me echt aangemoedigd. Toen het goed begon te gaan, zei Max: ’Ga ermee door, het ziet er echt goed uit’." Verstappen is momenteel samen met zijn nieuwe pupil in Zandvoort aan het testen.

Luiers
De 18-jarige Vermeulen is geen onbekende van de familie Verstappen. Hij is namelijk de zoon van de manager van F1-coureur Max Verstappen, Raymond Vermeulen. Verstappen senior kent de Vermeulen-telg dan ook al heel lang. "Thierry kende ik al toen hij nog luiers droeg", zegt de oud-coureur uit Montfort tegen de krant. "Ik had het niet gedaan als het niet klikte of als ik het niet in hem zag zitten, want dan ben ik liever thuis bij mijn vrouw en kinderen. Voor mij is het ook hartstikke leuk."

Formule 1
Jos Verstappen zat in 2009 voor het laatst zelf achter het stuur van een bolide tijdens een officiële race. Toen verscheen hij aan de start van de 24 uur van Le Mans. Verder heeft hij 107 races in de koningsklasse van de autosport achter zijn naam staan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen