Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey wilde lidmaatschap LVR opzeggen

Geplaatst opmaandag 9 april 2018 - 21:27

De voor corruptie veroordeelde Jos van Rey wilde zijn lidmaatschap van de LVR opzeggen als de partij daarmee zou kunnen gaan meebesturen in Roermond.

Dat zegt Dré Peters van de LVR in reactie op de coalitievorming in Roermond. Daar gaan GroenLinks, CDA, D66 en Demokraten Swalmen samen verder. De vier partijen hebben 17 van de 31 zetels in de raad.

Luister ook: Dré Peters over het voornemen van Van Rey om het LVR-lidmaatschap op te zeggen

Oppositiebankjes
Er werd ook nog gesproken met de VVD, maar die partij zit niet langer aan tafel. De LVR van Van Rey werd eerder al naar de oppositiebankjes verwezen.

Lees ook: Nieuwe coalitie in Roermond gaat verder zonder VVD

De LVR is met negen zetels de grootste fractie in de Roermondse raad, maar blijft, net als de afgelopen vier jaar, in de oppositie. De veroordeling van Van Rey is al lange tijd een probleem voor de andere partijen.

Eenmansfractie
Eerder zei Van Rey dat hij geen wethouder zou worden als dat een plek in het stadsbestuur voor zijn partij in de weg zou staan. Nu blijkt dat hij ook bereid was om zijn lidmaatschap van de LVR op te geven. Hij zou dan als eenmansfractie doorgaan, of in het uiterste geval zijn zetel ter beschikking stellen.

In het eerste geval zou het betekenen dat de LVR nog maar met acht zetels in de Roermondse raad zou zitten. Voor de partij was dit geen probleem, als ze op die manier in de coalitie zouden komen, aldus Peters.

Lees ook: Jos van Rey wordt geen wethouder in Roermond

Geroyeerd
De Liberale Volkspartij Roermond werd in 2013 opgericht nadat de VVD Jos van
Rey wegens de verdenking van corruptie als lid geroyeerd had. Het grootste deel van de Roermondse VVD liep over naar de nieuwe partij uit solidariteit met Van Rey.

In 2014 kwam de LVR vanuit het niets met tien zetels in de raad. De afgelopen verkiezingen verloor de partij een zetel.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen