Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey vol lof over opera El Rey

Geplaatst opdinsdag 22 september 2015 - 23:08

Jos van Rey is vol lof over de opera over zijn politieke loopbaan. De Roermondse politicus bezocht de voorstelling vanavond in theater de Maaspoort.

In de opera geschreven door Frans Pollux wordt het verhaal verteld van de in opspraak geraakte Van Rey. Het laat de periode zien van hoe hij noodgedwongen moest aftreden als wethouder, tot hoe hij momenteel terug aan het vechten is. Volgens Pollux toont de komst van de geplaagde politicus naar de opera aan dat hij lef heeft. 'Maar dat wisten we al van hem', zegt de schrijver.

'Plaats in de gemeenteraad'
Na de voorstelling bezocht Van Rey het kleedlokaal om de cast zijn complimenten over te brengen. Hij was vooral lovend over Suzan Seegers die de rol van Van Rey vertolkt. 'Voor haar is er zo plaats in de Roermondse gemeenteraad', zei hij daarbij.

De opera ging eind augustus in première in Valkenburg. Dit was de 4e voorstelling.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling
Makers van El Rey zien af van tournee buiten Limburg
Rechterhand Jos van Rey hekelt 'papegaaienjournalistiek'
Televisieserie over Jos van Rey op komst
Overzicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
L1 begint met een nieuw sportprogramma: AvondGasten Sport

Vanaf maandag 5 oktober ontvangt presentator Bas van Mulken wekelijks gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen