Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 18:19

Jos van Rey zegt nooit vertrouwelijke informatie te hebben verstrekt aan projectontwikkelaar Piet van Pol. "Dat bestrijd ik in alle toonaarden. Het is lariekoek."

De van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond reageert daarmee op een artikel in NRC Handelsblad, dat zaterdag verscheen.

Geheime onderonsjes
Volgens de krant blijkt uit een rechtshulpverzoek dat het Openbaar Ministerie in 2013 en 2014 aan de Verenigde Staten deed, dat Van Rey geheime onderonsjes had met de projectontwikkelaar. In het rechtshulpverzoek wordt aan de VS gevraagd twee iPads van Van Rey uit te laten lezen bij Apple. Ook werd de inhoud van zijn e-mail account opgevraagd bij Microsoft, inclusief contactenlijst, foto's en agenda.

Lees ook: 'Van Rey lekte jarenlang geheime informatie naar Van Pol'

'Niks nieuws'
Van Rey zegt nu dat het rechtshulpverzoek 'niks nieuws' is. "Ik heb dat zelf ook al eens verteld. Het was gebaseerd op een aantal mails die ze niet hebben kunnen terugvinden in mijn data-bestand."

Fictieve voorbeelden
Volgens Van Rey worden in het verzoek van het Openbaar Ministerie fictieve voorbeelden gebruikt over wat in die mails zou kunnen staan. "Niet wat daadwerkelijk is gebeurd." De achtergehaalde mails hebben dan ook niks opgeleverd, aldus de oud-wethouder.

Voor de rechter
Van Rey, Van Pol en oud-wethouder Schreurs van Roermond stonden in januari voor het eerst voor de rechter in een zogeheten regiezitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Eerst worden op verzoek van de verdediging nog 55 getuigen gehoord.

L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs
Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen