Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey ontkent lekken aan Van Pol: 'Lariekoek'

Geplaatst opzaterdag 7 maart 2015 - 18:19

Jos van Rey zegt nooit vertrouwelijke informatie te hebben verstrekt aan projectontwikkelaar Piet van Pol. "Dat bestrijd ik in alle toonaarden. Het is lariekoek."

De van corruptie verdachte ex-wethouder van Roermond reageert daarmee op een artikel in NRC Handelsblad, dat zaterdag verscheen.

Geheime onderonsjes
Volgens de krant blijkt uit een rechtshulpverzoek dat het Openbaar Ministerie in 2013 en 2014 aan de Verenigde Staten deed, dat Van Rey geheime onderonsjes had met de projectontwikkelaar. In het rechtshulpverzoek wordt aan de VS gevraagd twee iPads van Van Rey uit te laten lezen bij Apple. Ook werd de inhoud van zijn e-mail account opgevraagd bij Microsoft, inclusief contactenlijst, foto's en agenda.

Lees ook: 'Van Rey lekte jarenlang geheime informatie naar Van Pol'

'Niks nieuws'
Van Rey zegt nu dat het rechtshulpverzoek 'niks nieuws' is. "Ik heb dat zelf ook al eens verteld. Het was gebaseerd op een aantal mails die ze niet hebben kunnen terugvinden in mijn data-bestand."

Fictieve voorbeelden
Volgens Van Rey worden in het verzoek van het Openbaar Ministerie fictieve voorbeelden gebruikt over wat in die mails zou kunnen staan. "Niet wat daadwerkelijk is gebeurd." De achtergehaalde mails hebben dan ook niks opgeleverd, aldus de oud-wethouder.

Voor de rechter
Van Rey, Van Pol en oud-wethouder Schreurs van Roermond stonden in januari voor het eerst voor de rechter in een zogeheten regiezitting. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend. Eerst worden op verzoek van de verdediging nog 55 getuigen gehoord.

L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Van Rey, Van Pol en Schreurs gedagvaard voor corruptie
Dagvaarding verrast oud-wethouder Tilman Schreurs
Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
Uitspraak in zaak Jos van Rey live te zien bij L1
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen