Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey LVR-lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen

Geplaatst opdonderdag 10 juni 2021 - 12:53

Ex-wethouder Jos van Rey van Roermond doet weer mee met de komende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2022.

De 76-jarige Roermondenaar is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR) unaniem tot lijstduwer gekozen voor de verkiezingen in 2022.

'Grootste partij worden'
Tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen was Van Rey ook lijstduwer, maar werd telkens met veel voorkeursstemmen gekozen. Huidig fractievoorzitter van de LVR Dré Peters (72) is gekozen tot lijsttrekker. Tweede op de lijst staat huidig raadslid Dirk Franssen (40). "Het is de ambitie om met een goede kandidatenlijst en een aansprekend verkiezingsprogramma in maart 2022 opnieuw de grootste partij in de Roermondse politiek te worden", aldus de LVR.

Lees ook: Jos van Rey stapt naar Europese Hof van Justitie

Verdenking van corruptie
Oppositiepartij LVR is een afsplitsing van de VVD. De LVR ontstond in 2013 toen de VVD Van Rey onder druk zette om af te zien van zijn kandidatuur voor de verkiezingen van 2014 wegens de verdenking van corruptie. In april 2015 royeerde de VVD Van Rey.

Hij werd in december 2017 in hoger beroep tot een jaar voorwaardelijk veroordeeld wegens schending van de geheimhoudingsplicht, omkoping en witwassen. Ook mocht hij twee jaar lang geen bestuursfunctie meer vervullen in overheidsdienst.

Lees ook: Hoge Raad oordeelt over omkopingszaak Jos van Rey

Politieke carrière
Van Rey was voor de VVD wethouder in Roermond van 1979 tot 1982 en van 1998 tot oktober 2012, toen hij zich gedwongen zag op te stappen na de invallen door de politie in zijn woning. Hij stapte toen ook op als senator voor de VVD in de Eerste Kamer.

De politicus was tussen 1982 en 1998, met een korte onderbreking tussen 1989 en 1991, voor de VVD lid van de Tweede Kamer.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen