Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey legt zich niet neer bij straf en gaat in cassatie

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 16:23

Jos van Rey stapt naar de Hoge Raad vanwege zijn veroordeling voor corruptie.

De Roermondse politicus werd twee weken geleden veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden. Ook mag de 72-jarige Van Rey twee jaar lang geen bestuurlijke functie bij de overheid bekleden. Wel mag hij Statenlid en gemeenteraadslid zijn in die periode.

Stembusfraude
Het gerechtshof in Den Haag achtte bewezen dat de ex-wethouder zich schuldig heeft gemaakt aan corruptie, stembusfraude, lekken van vertrouwelijke informatie en witwassen.

Onverteerbaar
Zijn advocaat Gitte Stevens laat weten dat ze namens Van Rey cassatie heeft aangetekend, omdat een aantal zaken voor haar cliënt onverteerbaar is. "Zo putte het Hof bijvoorbeeld bewijs uit een verklaring die een getuige had afgelegd bij de Rijksrecherche terwijl deze getuige later volledig onderuit is gehaald tijdens een nader verhoor ten overstaan van de rechter-commissaris", aldus Stevens.

Bekijk hier de volledige verklaring van de advocaat van Jos van Rey.
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen