Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 8:21

Jos van Rey krijgt een eigen opera. De van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond staat model voor een vertelling onder de titel El Rey.

Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's zijn gevat in een hedendaags verhaal, waarmee Opera 2.0 komende zomer door Limburg trekt.

De affaire
Opera 2.0 is een initiatief van Venlonaar van het Jaar Sef Thissen. "De affaire-Van Rey heeft nog steeds de hele provincie in haar greep", vertelt de bariton.

Emoties
Hij had, samen met sopraan Fenna Ograjensek uit Ubachsberg, het idee om te laten zien dat de emoties uit de opera van alle tijden zijn. Toen ze een selectie van aria's hadden gemaakt waar een bepaald verhaal in zat, kregen ze het plan die aria’s te koppelen aan een hedendaags verhaal.

Aria's in dialect
Thissen heeft de Venlose schrijver, journalist en zanger Frans Pollux ingeschakeld om dat verhaal te schrijven. "Tevens vertaalt Frans de aria's naar het dialect, zonder ze aan zeggingskracht te laten verliezen", aldus Thissen.
Pollux zegt dat het boek El Rey ("Dat zit in mijn hoofd") een belangrijke inspiratiebron is. In mei levert hij de teksten af.

Openluchttheater Valkenburg
Suzan Seegers zal het verhaal vertellen, Björn Bus dirigeert en het Blazersensemble Helicon zorgt voor de muzikale ondersteuning. Een voorstelling in het Openluchttheater Valkenburg op 30 augustus staat vast. Verder wordt ook gespeeld in Thorn, Brunssum "en nog enkele speellocaties."

Audiofragment: L1 Radio sprak met initiatiefnemer Sef Thissen

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Makers van El Rey zien af van tournee buiten Limburg
Opera El Rey het land in met ondertiteling
Jos van Rey vol lof over opera El Rey
Opera El Rey vanwege drukte naar Oranjerie Roermond
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen