Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 8:21

Jos van Rey krijgt een eigen opera. De van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond staat model voor een vertelling onder de titel El Rey.

Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's zijn gevat in een hedendaags verhaal, waarmee Opera 2.0 komende zomer door Limburg trekt.

De affaire
Opera 2.0 is een initiatief van Venlonaar van het Jaar Sef Thissen. "De affaire-Van Rey heeft nog steeds de hele provincie in haar greep", vertelt de bariton.

Emoties
Hij had, samen met sopraan Fenna Ograjensek uit Ubachsberg, het idee om te laten zien dat de emoties uit de opera van alle tijden zijn. Toen ze een selectie van aria's hadden gemaakt waar een bepaald verhaal in zat, kregen ze het plan die aria’s te koppelen aan een hedendaags verhaal.

Aria's in dialect
Thissen heeft de Venlose schrijver, journalist en zanger Frans Pollux ingeschakeld om dat verhaal te schrijven. "Tevens vertaalt Frans de aria's naar het dialect, zonder ze aan zeggingskracht te laten verliezen", aldus Thissen.
Pollux zegt dat het boek El Rey ("Dat zit in mijn hoofd") een belangrijke inspiratiebron is. In mei levert hij de teksten af.

Openluchttheater Valkenburg
Suzan Seegers zal het verhaal vertellen, Björn Bus dirigeert en het Blazersensemble Helicon zorgt voor de muzikale ondersteuning. Een voorstelling in het Openluchttheater Valkenburg op 30 augustus staat vast. Verder wordt ook gespeeld in Thorn, Brunssum "en nog enkele speellocaties."

Audiofragment: L1 Radio sprak met initiatiefnemer Sef Thissen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Makers van El Rey zien af van tournee buiten Limburg
Opera El Rey het land in met ondertiteling
Jos van Rey vol lof over opera El Rey
Opera El Rey vanwege drukte naar Oranjerie Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen