Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling

Geplaatst opwoensdag 25 maart 2015 - 8:21

Jos van Rey krijgt een eigen opera. De van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond staat model voor een vertelling onder de titel El Rey.

Aria's, duetten en instrumentale werken uit diverse bekende opera's zijn gevat in een hedendaags verhaal, waarmee Opera 2.0 komende zomer door Limburg trekt.

De affaire
Opera 2.0 is een initiatief van Venlonaar van het Jaar Sef Thissen. "De affaire-Van Rey heeft nog steeds de hele provincie in haar greep", vertelt de bariton.

Emoties
Hij had, samen met sopraan Fenna Ograjensek uit Ubachsberg, het idee om te laten zien dat de emoties uit de opera van alle tijden zijn. Toen ze een selectie van aria's hadden gemaakt waar een bepaald verhaal in zat, kregen ze het plan die aria’s te koppelen aan een hedendaags verhaal.

Aria's in dialect
Thissen heeft de Venlose schrijver, journalist en zanger Frans Pollux ingeschakeld om dat verhaal te schrijven. "Tevens vertaalt Frans de aria's naar het dialect, zonder ze aan zeggingskracht te laten verliezen", aldus Thissen.
Pollux zegt dat het boek El Rey ("Dat zit in mijn hoofd") een belangrijke inspiratiebron is. In mei levert hij de teksten af.

Openluchttheater Valkenburg
Suzan Seegers zal het verhaal vertellen, Björn Bus dirigeert en het Blazersensemble Helicon zorgt voor de muzikale ondersteuning. Een voorstelling in het Openluchttheater Valkenburg op 30 augustus staat vast. Verder wordt ook gespeeld in Thorn, Brunssum "en nog enkele speellocaties."

Audiofragment: L1 Radio sprak met initiatiefnemer Sef Thissen

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Makers van El Rey zien af van tournee buiten Limburg
Opera El Rey het land in met ondertiteling
Jos van Rey vol lof over opera El Rey
Opera El Rey vanwege drukte naar Oranjerie Roermond
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen