Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jos van Rey komt naar opera over zichzelf'

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 16:05

Jos van Rey komt naar de opera El Rey die over hem gemaakt is. Dat zegt bariton en bedenker van de opera Sef Thissen uit Venlo.

"Ik heb Jos van Rey zelf gebeld. Als je het lef hebt om een opera over iemand te maken dan moet je ook het lef hebben om de man in kwestie te bellen. Hij heeft meteen aangegeven dat hij er geen moeite mee heeft", zegt Thissen tegen Omroep Venlo.

Confrontatie
Van Rey zei tegen Thissen dat hij meer moeite heeft met tekstschrijver Frans Pollux, vanwege confrontaties tussen beide heren in het verleden. "
Ik heb hem uitgelegd dat Frans niet zijn politieke mening gaat verkondigen, maar een mooi verhaal heeft gemaakt."

Van Rey heeft vervolgens toegezegd om één van de voorstellingen bij te wonen. Dat zal waarschijnlijk op 23 september in de ECI Cultuurfabriek in Roermond zijn.

Reportage
De organisatie van El Rey is momenteel nog in gesprek met theater De Maaspoort over een voorstelling. Zaterdag is de eerste try-out in Thorn. Op 30 augustus is in Valkenburg de première. Omroep Venlo zendt dinsdagavond een reportage uit over de laatste repetities in theater De Maaspoort.

Lees ook: Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Makers van El Rey zien af van tournee buiten Limburg
Onderscheidingen voor hoofdrolspelers El Rey
Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling
Opera El Rey het land in met ondertiteling
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen