Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jos van Rey komt naar opera over zichzelf'

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 16:05

Jos van Rey komt naar de opera El Rey die over hem gemaakt is. Dat zegt bariton en bedenker van de opera Sef Thissen uit Venlo.

"Ik heb Jos van Rey zelf gebeld. Als je het lef hebt om een opera over iemand te maken dan moet je ook het lef hebben om de man in kwestie te bellen. Hij heeft meteen aangegeven dat hij er geen moeite mee heeft", zegt Thissen tegen Omroep Venlo.

Confrontatie
Van Rey zei tegen Thissen dat hij meer moeite heeft met tekstschrijver Frans Pollux, vanwege confrontaties tussen beide heren in het verleden. "
Ik heb hem uitgelegd dat Frans niet zijn politieke mening gaat verkondigen, maar een mooi verhaal heeft gemaakt."

Van Rey heeft vervolgens toegezegd om één van de voorstellingen bij te wonen. Dat zal waarschijnlijk op 23 september in de ECI Cultuurfabriek in Roermond zijn.

Reportage
De organisatie van El Rey is momenteel nog in gesprek met theater De Maaspoort over een voorstelling. Zaterdag is de eerste try-out in Thorn. Op 30 augustus is in Valkenburg de première. Omroep Venlo zendt dinsdagavond een reportage uit over de laatste repetities in theater De Maaspoort.

Lees ook: Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Makers van El Rey zien af van tournee buiten Limburg
Onderscheidingen voor hoofdrolspelers El Rey
Jos van Rey krijgt zijn eigen operavoorstelling
Opera El Rey het land in met ondertiteling
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen