Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey kandidaat voor Provinciale Staten

Geplaatst opdinsdag 20 januari 2015 - 22:10

Kiezers kunnen bij de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart hun stem uitbrengen op Jos van Rey.

De van corruptie verdachte oud-wethouder van Roermond staat op de kandidatenlijst van de Volkspartij Limburg, als lijstduwer. Dat werd dinsdagavond, saillant genoeg op de eerste zittingsdag van zijn strafproces, duidelijk na de ledenvergadering van die nieuwe partij.

L1

Geen moment discussie
"Intern is geen moment discussie geweest over de vraag of we Van Rey op de lijst wilden. En uiteindelijk zijn de leden unaniem en onder applaus akkoord gegaan", zegt lijsttrekker Vincent Zwijnenberg.

Hij gaat ervan uit dat Van Rey ook daadwerkelijk een Statenzetel zal innemen, mocht hij op voorkeursstemmen worden gekozen. Jos van Rey was in het verleden al Statenlid namens de VVD, in 1982 en in de periode 1995-2011.

LVR
De Volkspartij Limburg is ontstaan uit de Liberale Volkspartij Roermond (LVR), de lokale partij die werd opgericht nadat een groot deel van de VVD Roermond zich afsplitste van de landelijke partij. Reden voor die afsplitsing was ruzie met de partijtop, die Van Rey (toen al door justitie verdacht van corruptie) niet op de lijst wilde hebben.

Tien zetels
De LVR, met Van Rey als lijstduwer, behaalde tijdens de Roermondse gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar tien zetels. Hierop werd besloten om, in samenwerking met lokale partijen elders uit de provincie, ook een gooi te doen naar Statenzetels.

Lokale politiek
Dat Zwijnenberg, een voormalig collega-wethouder van Van Rey, provinciaal lijsttrekker zou worden, was al duidelijk. De top van de lijst bestaat verder uit kandidaten die ook ervaring hebben in de lokale politiek: de oud-raadsleden Jo Timmermans uit Venlo en Yvonne Moonen uit Heerlen, LVR-fractievoorzitter Dré Peters uit Roermond en oud-wethouder van Meerssen Luc Volders.

Jos van Rey is lijstduwer bij de Volkspartij Limburg.
Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
'Jos van Rey zal hoge ogen gooien bij verkiezingen'
Van Rey koning in kaartspel Volkspartij Limburg
Jos van Rey
Nieuwe partij rond Van Rey heet Volkspartij Limburg
Dinsdag duidelijkheid over zetel Jos van Rey
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen