Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey houdt emotioneel betoog in de rechtszaal

Geplaatst opdinsdag 19 april 2016 - 17:07

"Ik had altijd gedacht dat ik een politieke afrekening zou krijgen. Maar nooit dat die via het Openbaar Ministerie zou komen."

Met die woorden besloot de van corruptie verdachte politicus Jos van Rey dinsdagmiddag een emotioneel betoog, waarin hij de rechtbank in Rotterdam uitlegde hoe zeer de zaak hem heeft geraakt.

Verpletterd
"Als liberaal heb ik altijd gevochten voor de kleine man, tegen de grote overheid", sprak Van Rey. "Nu word ik zelf door die overheid verpletterd."
Een half uur lang weidde de oud-wethouder van Roermond uit over wat de Rijksrecherche, het OM en de media hem en zijn familie hebben aangedaan.

Gedrag Rijksrecherche
Net als tijdens eerdere
zittingsdagen werd de politicus woest toen hij verhalen ophaalde over het gedrag van de Rijksrecherche. Niet alleen naar hemzelf, maar ook naar familie en getuigen. En over het OM, dat volgens Van Rey doelbewust probeert zijn leven zoveel mogelijk te ontregelen. "Je moet heel sterk in je schoenen staan, wil je daar tegen kunnen. Ik slaap slecht. Mijn vrouw is na 10 jaar weer gaan roken. Ik kan me voorstellen dat mensen er een einde aan maken."

De kleinkinderen van Van Rey durven na de inval niet meer te logeren bij hun grootvader. "Bang dat er weer zo'n doorzoeking komt", zegt hij. Een kleindochter heeft sinds de inval zelfs professionele hulp.

Omkoping
Het beladen verhaal van de aangeklaagde volgde op een dag waarop eerder nog de beschuldiging van omkoping door bouwfirma
Meulen Bouw op de agenda stond, net als de fiscale gang van zaken rond Liba BV, het campagnebedrijf van de kinderen-Van Rey. Daarmee kwam een einde aan de behandeling van de feiten in de zaak-Van Rey.

Op 10 mei wordt de rechtszaak hervat, dan begint het OM aan het requisitoir.

Lees hier meer berichten over het proces-Van Rey.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen