Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey: 'Een van de moeilijkste weken uit mijn leven'

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 18:35

Jos van Rey heeft de afgelopen week als een van de moeilijkste uit zijn leven ervaren. Zijn vriend Piet van Pol overleed op de dag dat de Hoge Raad uitspraak deed in de corruptiezaak.

Dat zegt de 74-jarige Roermondenaar vrijdagavond in Limburg Centraal. Hij reageert daarmee tevens voor het eerst op de uitspraak van de Hoge Raad vorige week.

Veroordeeld voor vriendschap
De ernstig zieke Piet van Pol, goede vriend van Jos van Rey, overleed vorige week in de nacht van maandag op dinsdag. Die dinsdag kwam de Hoge Raad tot de conclusie dat de veroordeling van Van Rey terecht was. "Het overlijden van Piet heeft me meer geraakt dan het vonnis", zegt Van Rey. "We waren meer dan 40 jaar bevriend. De laatste zeven jaar hebben we samen doorgemaakt als een nachtmerrie." Hij doelt daarmee op het onderzoek naar wanpraktijken en de daaruit voortgekomen rechtszaak. "We zijn als eerste van Nederland veroordeeld voor vriendschap."

Lees ook: Advocate Jos van Rey: 'Vreselijke dag voor uitspraak'

Veroordeeld
De Hoge Raad bepaalde dat de ex-wethouder veroordeeld blijft tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Volgens het gerechtshof had Van Rey zich schuldig gemaakt aan passieve ambtelijke corruptie door het aannemen van giften van projectontwikkelaar Piet van Pol in de vorm van vakantiereisjes en het bezoeken van voetbalwedstrijden en vastgoedbeurzen.

Lees ook: Hoge Raad: voorwaardelijke celstraf Van Rey blijft overeind

Lekken
Verder werd Van Rey veroordeeld voor witwassen, het ronselen van stemmen en het lekken van informatie uit de vertrouwenscommissie tijdens de procedure voor een nieuwe burgemeester.

Onrechtvaardig
De politicus kan nog naar het Europees hof stappen, maar hij weet nog niet of hij dat gaat doen. "Ik leg me er niet bij neer", aldus Van Rey. "Ergens niet mee eens zijn en verzoenen, horen niet bij mijn karakter. Er moet iets gebeuren, misschien een nieuw boek dat ik zelf schrijf."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen