Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey blijft geroyeerd als VVD-lid

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2015 - 6:45

De VVD draait het royement van Jos van Rey niet terug.

De interne beroepscommissie "heeft geen reden gezien" op het besluit terug te komen, laat een landelijk woordvoerder weten.

Overgestapt
De VVD zette oud-wethouder en parlementariër Van Rey najaar 2013 al af als lid van de afdeling Roermond. Die stap volgde nadat de van corruptie verdachte Van Rey in zijn woonplaats was overgestapt naar de Liberale Volkspartij Roermond. Daarmee wilde en zou hij ook met succes aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 deelnemen.

Niet meer welkom
Het liberale hoofdbestuur zette hem op lokaal niveau uit de partij vanwege signalen dat hij ook invloed wilde uitoefenen op de kandidatenlijst van de VVD. Bij de Kamercentrale Limburg was hij ook niet meer welkom. Dit jaar stelde Van Rey zich met de Volkspartij Limburg eveneens kandidaat voor Provinciale Staten.

50 jaar lid
Met voorkeurstemmen veroverde hij een zetel. Dat leidde er dit voorjaar toe dat het hoofdbestuur van de VVD hem royeerde als landelijk lid, waarmee meteen alle banden waren verbroken. Door het innemen van de zetel in Provinciale Staten zou Van Rey het VVD-belang hebben geschaad. Hij was op dat moment ruim 50 jaar lid van de partij. De Roermondse politicus vocht zijn royement aan, maar krijgt nu nul op het rekest. De VVD geeft geen nadere toelichting op het besluit van de commissie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jos van Rey
Nieuwe partij rond Van Rey heet Volkspartij Limburg
Advocate Van Rey trekt van leer tegen Openbaar Ministerie
VVD Roermond wil Jos van Rey niet terug
Vrijgekomen VVD-zetel Roermond naar Sabine Koopman
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen