Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey blijft in gemeenteraad Roermond

Geplaatst opwoensdag 13 juli 2016 - 17:36

Oud-wethouder Jos van Rey van Roermond denkt er niet aan om op te stappen uit de politiek.

Dat zegt hij een dag na zijn veroordeling tot 240 uur taakstraf wegens ambtelijke corruptie, het lekken van vertrouwelijke informatie en het gesjoemel met volmachtstemmen.

Gekozen
"Het volk heeft mij gekozen, en die laat ik nooit vallen. Nooit", zegt de politicus. Van Rey is bereid de discussie aan te gaan met de Roermondse politiek over de lessen die geleerd kunnen worden van zijn strafzaak. Als de raad hem daarbij wil betrekken, is hij graag bereid dat debat mee te voeren.

Dinsdag zei Dré Peters, fractievoorzitter van de LVR van Van Rey, dat de uitspraak geen politieke gevolgen zou hebben.

Beroep
De kans is groot dat Van Rey in beroep gaat tegen het vonnis van de rechtbank in Rotterdam. Het OM heeft dinsdag meteen beroep aangekondigd.

Lees hier eerdere berichten over Jos van Rey

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Van Rey ligt al drie jaar onder vuur
Liberale Volkspartij Roermond blijft Van Rey steunen
Jos van Rey
VVD wacht op oordeel in zaak-Van Rey
Ricardo Offermanns: 'Ik heb de boel niet besodemieterd'
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen