Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen

Geplaatst opdonderdag 2 juni 2016 - 14:29

"Ik hoop dat ik op 12 juli niet te horen krijg dat ik met pensioen kan gaan."

Zo eindigde de nu 71-jarige Jos van Rey donderdagmiddag zijn laatste woord, op de twaalfde zittingsdag in het corruptieproces tegen hem en medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs.

Slotverklaring
In die slotverklaring kwam de van corruptie beschuldigde oud-wethouder weer terug op wat hij voor de stad Roermond heeft betekend. Volgens Van Rey zijn het namelijk niet alleen de drie verdachten die nu voor de rechtbank staan, maar de hele bestuurscultuur van Roermond.

Bestuurscultuur
"Die bestuurscultuur is waarom ik hier zit. En die bestuurscultuur is ook waarom de werkloosheid in Roermond is gedaald van 20 procent in de jaren '90, naar nog geen 5 procent nu. Een bestuurscultuur die ervoor heeft gezorgd dat Roermond nu ongeveer elke ondernemersprijs in de kast heeft staan."

Lees ook het liveblog: Het laatste woord is aan Van Rey.

Van Rey kondigde in zijn slotwoord ook het boek aan, dat hij over deze hele affaire aan het schrijven is.

Piet van Pol
Ook medeverdachte Piet van Pol nam het laatste woord in de behandeling van zijn aandeel in de zaak. Hij kwam nog even terug op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM), dat hij de gemeente Roermond via de deals met Jos van Rey een bedrag van 5 tot 7 miljoen had afgetroggeld. "Een beschuldiging die kant noch wal raakt, en mij en mijn familie zwaar heeft getroffen" zei de projectontwikkelaar daarover.

Maastricht?
De laatste woorden werden voorafgegaan door de laatste schermutselingen tussen het OM en de verdediging. Daarbij ging het onder meer of er nu wel of geen strafbare feiten zijn gepleegd in Maastricht, waarbij de discussie op een gegeven moment ging over in welke gemeente Maastricht Aachen Airport nu ligt.

Barbertje
Advocate Gitte Stevens begon haar laatste reactie op het OM met het échte verhaal van Barbertje moet hangen. Verschillende keren haalde haar cliënt Jos van Rey deze zegswijze aan, een citaat uit het boek Max Havelaar van Multatuli.

Op 12 juli doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Lees hier meer nieuwsberichten over Jos van Rey.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen