Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen

Geplaatst opdonderdag 2 juni 2016 - 14:29

"Ik hoop dat ik op 12 juli niet te horen krijg dat ik met pensioen kan gaan."

Zo eindigde de nu 71-jarige Jos van Rey donderdagmiddag zijn laatste woord, op de twaalfde zittingsdag in het corruptieproces tegen hem en medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs.

Slotverklaring
In die slotverklaring kwam de van corruptie beschuldigde oud-wethouder weer terug op wat hij voor de stad Roermond heeft betekend. Volgens Van Rey zijn het namelijk niet alleen de drie verdachten die nu voor de rechtbank staan, maar de hele bestuurscultuur van Roermond.

Bestuurscultuur
"Die bestuurscultuur is waarom ik hier zit. En die bestuurscultuur is ook waarom de werkloosheid in Roermond is gedaald van 20 procent in de jaren '90, naar nog geen 5 procent nu. Een bestuurscultuur die ervoor heeft gezorgd dat Roermond nu ongeveer elke ondernemersprijs in de kast heeft staan."

Lees ook het liveblog: Het laatste woord is aan Van Rey.

Van Rey kondigde in zijn slotwoord ook het boek aan, dat hij over deze hele affaire aan het schrijven is.

Piet van Pol
Ook medeverdachte Piet van Pol nam het laatste woord in de behandeling van zijn aandeel in de zaak. Hij kwam nog even terug op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM), dat hij de gemeente Roermond via de deals met Jos van Rey een bedrag van 5 tot 7 miljoen had afgetroggeld. "Een beschuldiging die kant noch wal raakt, en mij en mijn familie zwaar heeft getroffen" zei de projectontwikkelaar daarover.

Maastricht?
De laatste woorden werden voorafgegaan door de laatste schermutselingen tussen het OM en de verdediging. Daarbij ging het onder meer of er nu wel of geen strafbare feiten zijn gepleegd in Maastricht, waarbij de discussie op een gegeven moment ging over in welke gemeente Maastricht Aachen Airport nu ligt.

Barbertje
Advocate Gitte Stevens begon haar laatste reactie op het OM met het échte verhaal van Barbertje moet hangen. Verschillende keren haalde haar cliënt Jos van Rey deze zegswijze aan, een citaat uit het boek Max Havelaar van Multatuli.

Op 12 juli doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Lees hier meer nieuwsberichten over Jos van Rey.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen