Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen

Geplaatst opdonderdag 2 juni 2016 - 14:29

"Ik hoop dat ik op 12 juli niet te horen krijg dat ik met pensioen kan gaan."

Zo eindigde de nu 71-jarige Jos van Rey donderdagmiddag zijn laatste woord, op de twaalfde zittingsdag in het corruptieproces tegen hem en medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs.

Slotverklaring
In die slotverklaring kwam de van corruptie beschuldigde oud-wethouder weer terug op wat hij voor de stad Roermond heeft betekend. Volgens Van Rey zijn het namelijk niet alleen de drie verdachten die nu voor de rechtbank staan, maar de hele bestuurscultuur van Roermond.

Bestuurscultuur
"Die bestuurscultuur is waarom ik hier zit. En die bestuurscultuur is ook waarom de werkloosheid in Roermond is gedaald van 20 procent in de jaren '90, naar nog geen 5 procent nu. Een bestuurscultuur die ervoor heeft gezorgd dat Roermond nu ongeveer elke ondernemersprijs in de kast heeft staan."

Lees ook het liveblog: Het laatste woord is aan Van Rey.

Van Rey kondigde in zijn slotwoord ook het boek aan, dat hij over deze hele affaire aan het schrijven is.

Piet van Pol
Ook medeverdachte Piet van Pol nam het laatste woord in de behandeling van zijn aandeel in de zaak. Hij kwam nog even terug op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM), dat hij de gemeente Roermond via de deals met Jos van Rey een bedrag van 5 tot 7 miljoen had afgetroggeld. "Een beschuldiging die kant noch wal raakt, en mij en mijn familie zwaar heeft getroffen" zei de projectontwikkelaar daarover.

Maastricht?
De laatste woorden werden voorafgegaan door de laatste schermutselingen tussen het OM en de verdediging. Daarbij ging het onder meer of er nu wel of geen strafbare feiten zijn gepleegd in Maastricht, waarbij de discussie op een gegeven moment ging over in welke gemeente Maastricht Aachen Airport nu ligt.

Barbertje
Advocate Gitte Stevens begon haar laatste reactie op het OM met het échte verhaal van Barbertje moet hangen. Verschillende keren haalde haar cliënt Jos van Rey deze zegswijze aan, een citaat uit het boek Max Havelaar van Multatuli.

Op 12 juli doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Lees hier meer nieuwsberichten over Jos van Rey.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen