Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos van Rey (71) wil nog niet met pensioen

Geplaatst opdonderdag 2 juni 2016 - 14:29

"Ik hoop dat ik op 12 juli niet te horen krijg dat ik met pensioen kan gaan."

Zo eindigde de nu 71-jarige Jos van Rey donderdagmiddag zijn laatste woord, op de twaalfde zittingsdag in het corruptieproces tegen hem en medeverdachten Piet van Pol en Tilman Schreurs.

Slotverklaring
In die slotverklaring kwam de van corruptie beschuldigde oud-wethouder weer terug op wat hij voor de stad Roermond heeft betekend. Volgens Van Rey zijn het namelijk niet alleen de drie verdachten die nu voor de rechtbank staan, maar de hele bestuurscultuur van Roermond.

Bestuurscultuur
"Die bestuurscultuur is waarom ik hier zit. En die bestuurscultuur is ook waarom de werkloosheid in Roermond is gedaald van 20 procent in de jaren '90, naar nog geen 5 procent nu. Een bestuurscultuur die ervoor heeft gezorgd dat Roermond nu ongeveer elke ondernemersprijs in de kast heeft staan."

Lees ook het liveblog: Het laatste woord is aan Van Rey.

Van Rey kondigde in zijn slotwoord ook het boek aan, dat hij over deze hele affaire aan het schrijven is.

Piet van Pol
Ook medeverdachte Piet van Pol nam het laatste woord in de behandeling van zijn aandeel in de zaak. Hij kwam nog even terug op de beschuldiging van het Openbaar Ministerie (OM), dat hij de gemeente Roermond via de deals met Jos van Rey een bedrag van 5 tot 7 miljoen had afgetroggeld. "Een beschuldiging die kant noch wal raakt, en mij en mijn familie zwaar heeft getroffen" zei de projectontwikkelaar daarover.

Maastricht?
De laatste woorden werden voorafgegaan door de laatste schermutselingen tussen het OM en de verdediging. Daarbij ging het onder meer of er nu wel of geen strafbare feiten zijn gepleegd in Maastricht, waarbij de discussie op een gegeven moment ging over in welke gemeente Maastricht Aachen Airport nu ligt.

Barbertje
Advocate Gitte Stevens begon haar laatste reactie op het OM met het échte verhaal van Barbertje moet hangen. Verschillende keren haalde haar cliënt Jos van Rey deze zegswijze aan, een citaat uit het boek Max Havelaar van Multatuli.

Op 12 juli doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Lees hier meer nieuwsberichten over Jos van Rey.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zaak-Van Rey: 'Flinterdun bewijs verstopt onder zware eis'
Jos van Rey
Meer dan helft van getuigen gehoord in zaak Van Rey
LIVE: Tweede zittingsdag regiezitting Van Rey
Advocaat Van Rey moet orde scheppen in onderzoeksvragen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen