Het proces tegen Jos van Rey

Het hoger beroep tegen de voor corruptie veroordeelde Roermondse politicus Jos van Rey is van start gegaan. Maar hoe zat het ook al weer?
Jos van Rey, Dré Peters en Dirk Franssen

Jos van Rey LVR-lijstduwer voor gemeenteraadsverkiezingen

Ex-wethouder Jos van Rey van Roermond doet weer mee met de komende gemeenteraadsverkiezingen, in maart 2022.

roermond Stadhuis
Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

De meest recente aanvaring tussen burgemeester Rian Donders van Roermond en LVR-gemeenteraadsleden Jos van Rey en Dré Peters, is aanleiding voor een gezamenlijke verklaring van vrijwel alle andere partijen in de Roermondse gemeenteraad.

ANP-345637909
Zaak Heijmans: 'Politici moeten schijn des kwaads vermijden'

Als burgemeester Jos Heijmans van Weert inderdaad grotendeels eigenhandig subsidie heeft toegekend aan een stichting waarvan hij zelf voorzitter is, is dat onhandig. "Je moet de schijn des kwaads als bestuurder vermijden", zegt politicoloog Nico Baakman van de Universiteit Maastricht.

Rianne Donders Roermond
Integriteit burgemeester op agenda raad Roermond

De integriteit van burgemeester Rian Donders van Roermond staat daar over twee weken op de agenda in de gemeenteraad.

Jos van Rey (30 okt 2019)
Advocaat: Jos van Rey schikt met Openbaar Ministerie

De voormalige Roermondse wethouder Jos van Rey heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie, meldt zijn advocaat.

Villa Jos van Rey te koop (10 nov 2019)
De villa van Jos van Rey is te koop (met zwembad)

Jos van Rey verkoopt zijn huis. De villa van de politicus in Herten wordt sinds twee weken te koop aangeboden door een makelaar in Weert.

Jos van Rey Roermond stock
Jos van Rey stapt naar Europese Hof van Justitie

Ex-wethouder Jos van Rey van Roermond stapt naar het Europese Hof van Justitie in verband met zijn veroordeling tot één jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Die straf krijgt hij voor onder meer witwassen en passieve ambtelijke corruptie.

Jos van Rey (30 okt 2019)
Deal mislukt: OM wil nog altijd 3 ton van Jos van Rey

Voor de rechtbank in Rotterdam vindt donderdag de zogeheten pluk-ze zaak plaats tegen oud-wethouder Jos van Rey van Roermond.

Bedrijf overleden projectontwikkelaar Van Pol op rand afgrond

Het bedrijf van de in juli overleden ondernemer Piet van Pol verkeert in grote problemen. Van Pol Beheer heeft uitstel van betaling gekregen tot eind volgende maand, maar het is de vraag of er tegen die tijd nog geen sprake is van een faillissement.

Jos van Rey Roermond stock
Jos van Rey: 'Een van de moeilijkste weken uit mijn leven'

Jos van Rey heeft de afgelopen week als een van de moeilijkste uit zijn leven ervaren. Zijn vriend Piet van Pol overleed op de dag dat de Hoge Raad uitspraak deed in de corruptiezaak.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten