Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Luhukay wisselt zich de recordboeken in

Geplaatst opzondag 24 mei 2020 - 11:41

De Venlose coach Jos Luhukay heeft met een viervoudige wissel voor een primeur in het Duits betaald voetbal gezorgd.

De oefenmeester van FC St. Pauli is de eerste coach die vier nieuwe spelers tegelijkertijd het veld op stuurde. Dat deed Luhukay zaterdag in de competitiewedstrijd in de 2. Bundesliga tegen SV Darmstadt 98.

Niet uit luxe
Dat Luhukay er in de 61ste minuut voor koos om het viertal Dimitris Diamantikos, Johannes Flum, Luis Cordes én Henk Veerman in de ploeg te brengen, was geen keuze uit luxe. Het zat immers niet snor bij St. Pauli, dat op dat moment tegen een 1-0 achterstand aankeek. Het inbrengen van het legertje nieuwe spelers bleek echter geen succes, want de club uit Hamburg ging uiteindelijk zelfs met 4-0 kopje onder.

Vijf wissels toegestaan
Normaal gesproken mag er in het profvoetbal drie keer gewisseld worden tijdens de reguliere speeltijd, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus besloot de Duitse voetbalbond dat tot het eind van dit seizoen vijf wissels toegestaan zijn. Dat werd besloten, omdat veel spelers door de omstandigheden niet volledig fit zijn én nu veel wedstrijden in een kort tijdsbestek spelen.

Coaches moeten die wissels wel in maximaal drie wisselmomenten doorvoeren, om te voorkomen dat het spel te vaak stilligt. Daardoor vinden er veel dubbele of drievoudige wissels plaats. Luhukay bleek echter de eerste coach die vier spelers op hetzelfde moment wisselt.

Degradatie voorkomen
Door de nederlaag zakken Luhukay en St. Pauli van de negende naar de elfde plaats in de 2. Bundesliga, met 33 punten uit 27 wedstrijden. Er staan nog zeven speelrondes op het programma. Promotie naar het hoogste niveau blijkt nu al een onhaalbare kaart, terwijl het gat naar plek 16 - en dus een playoff om degradatie te voorkomen - slechts vijf punten bedraagt.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen