Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Heijmans sleept gemeente Weert voor rechter

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2020 - 9:11

Oud-burgemeester Jos Heijmans (D66) sleept de gemeente Weert in kort geding voor de rechter in Roermond. Hij wil voorkomen dat documenten over hem openbaar worden gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Weert hebben dat aan de gemeenteraad laten weten.

Kort geding
Het kort geding dient op 8 juni, bevestigde een woordvoerder van de gemeente zaterdag berichtgeving in De Limburger. Verder wilde de woordvoerder hierover niets kwijt, omdat de zaak nu onder de rechter is.

Volgens de krant wil Heijmans voorkomen dat de gemeente onder meer mails van hem met PvdA-raadslid Fanida Kadra openbaar maakt.

Lees ook: Onderzoek naar Jos Heijmans dinsdag openbaar

Opspraak
Heijmans kwam in opspraak nadat De Limburger in januari naar buiten bracht dat hij als burgemeester 23.000 euro subsidie had toegekend aan de Stichting International Award for Young People, waarvan hijzelf voorzitter is. Kadra heeft er een deeltijdbaan.

Naar aanleiding van de commotie die na deze publicatie ontstond legde Heijmans in januari zijn taken tijdelijk neer.

Ziek gemeld
Maar volgens de krant wilden de achtergebleven wethouders tegen de zin van Heijmans documenten openbaar maken die hij geheim wilde houden. Die ruzie liep volgens de kant zo hoog op, dat Heijmans zich bij de gouverneur ziek meldde en liet weten niet meer terug te willen keren in zijn ambt.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

Gouverneur Theo Bovens benoemde inmiddels Ina Leppink als waarnemend burgemeester.

Integriteit
Dinsdag worden de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van Heijmans bekend en gepubliceerd. De gemeenteraad van Weert buigt zich hier woensdag over.

De voormalig burgemeester krijgt wel steun vanuit de Weerter gemeenschap. In een open brief schrijven inwoners dat ook de verdiensten van de oud-burgemeester niet vergeten moeten worden. De brief is onder meer geschreven door voormalige wethouders en raadsleden, voormalig burgemeester Karel Majoor, en medewerkers van de moskeeën in Weert.

Lees ook: Open brief: 'Vergeet verdiensten Jos Heijmans niet'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen