Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Heijmans sleept gemeente Weert voor rechter

Geplaatst opzaterdag 30 mei 2020 - 9:11

Oud-burgemeester Jos Heijmans (D66) sleept de gemeente Weert in kort geding voor de rechter in Roermond. Hij wil voorkomen dat documenten over hem openbaar worden gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Weert hebben dat aan de gemeenteraad laten weten.

Kort geding
Het kort geding dient op 8 juni, bevestigde een woordvoerder van de gemeente zaterdag berichtgeving in De Limburger. Verder wilde de woordvoerder hierover niets kwijt, omdat de zaak nu onder de rechter is.

Volgens de krant wil Heijmans voorkomen dat de gemeente onder meer mails van hem met PvdA-raadslid Fanida Kadra openbaar maakt.

Lees ook: Onderzoek naar Jos Heijmans dinsdag openbaar

Opspraak
Heijmans kwam in opspraak nadat De Limburger in januari naar buiten bracht dat hij als burgemeester 23.000 euro subsidie had toegekend aan de Stichting International Award for Young People, waarvan hijzelf voorzitter is. Kadra heeft er een deeltijdbaan.

Naar aanleiding van de commotie die na deze publicatie ontstond legde Heijmans in januari zijn taken tijdelijk neer.

Ziek gemeld
Maar volgens de krant wilden de achtergebleven wethouders tegen de zin van Heijmans documenten openbaar maken die hij geheim wilde houden. Die ruzie liep volgens de kant zo hoog op, dat Heijmans zich bij de gouverneur ziek meldde en liet weten niet meer terug te willen keren in zijn ambt.

Lees ook: Burgemeester Jos Heijmans van Weert stapt op

Gouverneur Theo Bovens benoemde inmiddels Ina Leppink als waarnemend burgemeester.

Integriteit
Dinsdag worden de resultaten van een onafhankelijk onderzoek naar de integriteit van Heijmans bekend en gepubliceerd. De gemeenteraad van Weert buigt zich hier woensdag over.

De voormalig burgemeester krijgt wel steun vanuit de Weerter gemeenschap. In een open brief schrijven inwoners dat ook de verdiensten van de oud-burgemeester niet vergeten moeten worden. De brief is onder meer geschreven door voormalige wethouders en raadsleden, voormalig burgemeester Karel Majoor, en medewerkers van de moskeeën in Weert.

Lees ook: Open brief: 'Vergeet verdiensten Jos Heijmans niet'

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen