Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos geniet van Max: 'Klaar voor de wereldtitel'

Geplaatst opzaterdag 2 mei 2020 - 11:58

In het weekend dat Max Verstappen in eigen land had moeten schitteren tijdens de GP van Nederland op het circuit van Zandvoort, traint de coureur thuis in Monaco in een simulator. Zijn vader Jos, zelf voormalig Formule-1 coureur, zit thuis in Maaseik en mijmert over hoe het dit weekend had kunnen zijn.

"Dit was een race waar de hele Formule 1-wereld naar uitkeek. Het had één groot feest moeten worden", aldus Verstappen in een interview met De Telegraaf.

Doorschuiven naar volgend jaar
"Ik kan me niet voorstellen dat er dit jaar nog in Zandvoort geracet wordt", zegt Verstappen. "Het is of mét publiek, of niet. Maar uiteindelijk is deze beslissing aan de Formule 1-organisatie en het circuit. Anders is doorschuiven naar volgend jaar een optie. Tenminste, als er een vaccin is gevonden tegen het coronavirus. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat we anders weer snel met 100.000 man bij elkaar zitten."

Hechte band
Samen met manager Raymond Vermeulen vormt Jos Verstappen al jaren een team, waarin nu Max centraal staat. Dat schept een zeer hechte band. "Max, Raymond en ik leven onze jongensdroom. Het is waanzinnig waar we mee bezig zijn. Vanwege het virus is alles nu even anders. Daar moeten we met z'n allen doorheen. De hele weg die we hebben afgelegd, van kleins af aan, daar hebben we het soms zeker over", zegt Jos Verstappen. "Ik observeer en luister, maar bemoei me verder nergens mee. Ik hoef Max maar aan te kijken en ik weet wat er speelt. Max moet zich volledig op het racen concentreren. Er komt zoveel op hem af. Samen met Raymond probeer ik hem te ontzorgen."

Ontwikkeling
Verstappen vindt het mooi om de ontwikkeling van zijn zoon te zien. "Hij is echt een kerel geworden. En hij heeft zo’n sterk karakter. We zijn tijdens het karten de hele wereld overgetrokken. Toen kwam al vrij snel de Formule 1 en ging alles logischerwijs steeds meer om hem draaien. Ik heb heel bewust telkens een stapje teruggedaan en daarom denk ik dat onze band zo goed is gebleven. Max weet al heel lang hoe alles reilt en zeilt, want ik ben een open boek, maar ik weet precies wanneer ik iets wel of juist niet moet zeggen. Daar heb ik goed over nagedacht, want zeker in de topsport lopen de emoties soms hoog op", weet de voormalig F1-coureur.

Klaar voor de wereldtitel
"Max is dag in dag uit bezig met racen. Hij doet weinig domme dingen en is niet bezig met feesten en fuiven, maar dat kan ook moeilijk als je telkens in zo’n simulator zit", zegt Jos Verstappen lachend. "Ik ben ook blij dat hij nog steeds publiekelijk zijn mening geeft. Daar moeten we dankbaar voor zijn, dat er nog sporters zijn die zeggen wat ze denken in plaats van wat er van ze verwacht wordt om zo geen problemen te krijgen. Die vrijheid krijgt hij ook van zijn team. Als hij het juiste materiaal heeft, is hij klaar voor de wereldtitel. Maar dat is hij al drie of vier jaar."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen