Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech wil zaak Nicky Verstappen in vrijheid afwachten

Geplaatst opdonderdag 2 april 2020 - 5:54

Er komt toch een zitting in mei in de zaak Nicky Verstappen, zij het in een afgeslankte vorm. Tijdens die zitting wordt alleen over het voorarrest van verdachte Jos Brech (57) gesproken.

Advocaat Gerald Roethof vraagt tijdens die zitting waarschijnlijk om zijn cliënt voorlopig op vrije voeten te stellen, laat hij L1 weten.

Lees ook: Coronavirus zet streep door zaak Nicky Verstappen

Langer vast?
Vanaf 6 mei zou de zaak van Brech inhoudelijk worden besproken, verdeeld over vijf zittingsdagen, maar daar werd vanwege de coronacrisis een streep door gezet. De rechter moet echter alsnog een beslissing nemen over het al dan niet verlengen van het voorarrest van Brech. Er moet immers iedere drie maanden worden getoetst of een voorlopige gevangenschap rechtmatig is.

Geen datum
Daar wordt dus een aparte zitting voor ingeroosterd. Deze vindt plaats op 6 mei. Over zijn intenties die dag is Roethof helder. "Bij elke zitting tot nu toe heb ik verzocht om het voorarrest te schorsen. Het ligt in de lijn der verwachting dat ik dat op de komende zitting opnieuw zal doen."

Lees ook: Familie Verstappen geschrokken van lang uitstel

Voornamelijk zwijgrecht
Brech wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van de destijds elfjarige Nicky Verstappen op de Brunssummerheide. Tot dusver beroept hij zich voornamelijk op zijn zwijgrecht, maar de verdachte uit Simpelveld liet zich tijdens het proces wel ontvallen dat hij onschuldig is. Brech zit vast sinds hij op 25 augustus 2018 werd gearresteerd in het Spaanse dorpje Castellterçol.

De rechtbank hoopt de zaak in september of oktober inhoudelijk te kunnen behandelen.

Lees hier alles over Nicky Verstappen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen