Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech wil uitzending documentaire blokkeren

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 18:47

De voor het misbruiken en met dodelijke afloop ontvoeren van Nicky Verstappen veroordeelde Jos Brech wil dat een tweedelige documentaire over de zaak-Nicky niet wordt uitgezonden.

Brech heeft via zijn advocaat Adi van Koningsveld een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please, meldt RTL. Die zender heeft de tweedelige documentaire zondag en maandag in de gids staan.

Onschuld
Volgens de Simpelveldenaar is de uitzending onrechtmatig, omdat hij nog niet onherroepelijk is veroordeeld. Zowel de verdediging als het OM gingen na de veroordeling tot in totaal 12,5 jaar in hoger beroep. Maar omdat dit beroep nog loopt, is er volgens Brech sprake van 'inbreuk op de onschuldpresumptie.' Ook zou het een inbreuk zijn op zijn persoonlijk levenssfeer. Het geding om uitzending tegen te houden dient zondagmiddag voor de rechter.

Onderzoek
De documentaire volgt de laatste drie jaar van het onderzoek in de zaak, van het begin van het grootschalig dna-onderzoek naar de aanhouding van Brech in Spanje.

Lees ook: Documentaire over cold caseteam Nicky Verstappen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen