Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech wil uitzending documentaire blokkeren

Geplaatst opzaterdag 28 november 2020 - 18:47

De voor het misbruiken en met dodelijke afloop ontvoeren van Nicky Verstappen veroordeelde Jos Brech wil dat een tweedelige documentaire over de zaak-Nicky niet wordt uitgezonden.

Brech heeft via zijn advocaat Adi van Koningsveld een kort geding aangespannen tegen documentairemaker No Pictures Please, meldt RTL. Die zender heeft de tweedelige documentaire zondag en maandag in de gids staan.

Onschuld
Volgens de Simpelveldenaar is de uitzending onrechtmatig, omdat hij nog niet onherroepelijk is veroordeeld. Zowel de verdediging als het OM gingen na de veroordeling tot in totaal 12,5 jaar in hoger beroep. Maar omdat dit beroep nog loopt, is er volgens Brech sprake van 'inbreuk op de onschuldpresumptie.' Ook zou het een inbreuk zijn op zijn persoonlijk levenssfeer. Het geding om uitzending tegen te houden dient zondagmiddag voor de rechter.

Onderzoek
De documentaire volgt de laatste drie jaar van het onderzoek in de zaak, van het begin van het grootschalig dna-onderzoek naar de aanhouding van Brech in Spanje.

Lees ook: Documentaire over cold caseteam Nicky Verstappen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen