Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech voor de rechter: jacht op antwoorden

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 6:00

Een belangrijke dag voor betrokkenen in de zaak Nicky Verstappen. Voor de derde keer verschijnt verdachte Jos Brech (56) publiekelijk voor de rechter. Het is woensdag opnieuw de vraag of er enkele cruciale vragen worden beantwoord.

Brech heeft tot dusver ontkend betrokken te zijn bij de verdwijning en het overlijden van Nicky, in 1998 op de Brunssummerheide.

Lees ook: Mysterie blijft één jaar na dna-match in zaak Nicky

Beslissing over schouw
Het gaat woensdag overigens opnieuw om een zogeheten pro forma-zitting; er wordt dus niet inhoudelijk over het dossier gesproken en er volgt nog geen strafeis van justitie. Er wordt wel besloten over de voorlopige hechtenis van Brech en eventuele onderzoekswensen. Daarnaast neemt de rechter het verloop van het onderzoek door en valt er een beslissing over het organiseren van een schouw.

Beter beeld
Het verzoek om zo'n schouw werd de vorige keer neergelegd door justitie. De officier denkt dat betrokken rechters een beter beeld van de zaak krijgen, wanneer ze zelf een kijkje gaan nemen op de Brunssummerheide. De vraag blijft echter in hoeverre dit bijdraagt aan een eventuele veroordeling. Zo'n bezoek geldt immers niet als hard bewijs. Datzelfde geldt voor het 3D-model van de onderbroek van Nicky, waar justitie aan werkt.

Kaken op elkaar
En dat bewijs is er, zo lijkt het, vooralsnog niet in overvloed. Er zijn sporen van Brech aangetroffen op het lichaam en de kleding van Nicky. Daarnaast is hij rondom de verdwijning van de jongen gezien op de Brunssummerheide. Maar een tijdlijn van die avond ontbreekt, net als eventuele getuigen en een verklaring van de verdachte. Die houdt zijn kaken tot dusver stijf op elkaar als hem wordt gevraagd hoe zijn sporen op het lichaam van de jongen zijn gekomen.

De verdachte uit Simpelveld verschijnt om 10:00 uur voor de rechter.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen