Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech verklaart opnieuw niet: 'Ik kies mijn moment'

Geplaatst opwoensdag 5 juni 2019 - 10:45

Er komt vooralsnog geen verklaring van Jos Brech (56), de man die verdacht wordt van het doden en misbruiken van Nicky Verstappen. Hij heeft een geschreven verklaring klaarliggen, maar wil deze nog niet delen.

Vanuit de rechter en justitie kwam het nadrukkelijke verzoek om een verklaring af te leggen. Brech was duidelijk in zijn antwoord. "Ik kies mijn moment."

Lees ook: Onderzoek Nicky Verstappen vertraagd door tragisch ongeval

Geen vertrouwen
Dat moment was dus nog niet woensdag, maar ook in de nabije toekomst lijkt Brech niet bereid zijn visie te delen. "Op dit moment heb ik nog het idee dat ik word belemmerd in mijn verdediging. Ik denk dat, als ik een verklaring afleg, ik dat hier in de rechtbank doe. Ik heb geen vertrouwen in verklaren bij de politie. Ze rukken mijn woorden uit hun verband." De rechter gaf hem mee dat hij beter niet te lang kan wachten. "U begrijpt hopelijk dat dit gevolgen kan hebben voor de waarde van uw verklaring."

Lees ook: Mysterie blijft één jaar na dna-match in zaak Nicky

Psychiatrisch onderzoek
De verdachte vijftiger uit Simpelveld is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum, waar er is gekeken naar zijn psyche. Brech heeft slechts beperkt meegewerkt aan dat onderzoek. Hij gaf er onder meer aan dat hij geen vertrouwen heeft in de politie en dat hij zijn eigen dossier niet of amper heeft gelezen.

Sporen van Brech
Vooralsnog steunt justitie in deze zaak voornamelijk op 21 sporen van Brech, die op het lichaam en de kleding van Nicky zijn aangetroffen. Achttien van die sporen zaten op de onderbroek van de elfjarige jongen, twee op zijn lichaam en één op zijn pyjamabroek. Het gaat overigens niet om bloed of sperma, maar justitie heeft nog niet bekendgemaakt om wat voor sporen het wél gaat. Er zijn ook enkele haren van de verdachte gevonden.

Woensdag werd duidelijk de coordinator van het dossier door een ernstig ongeluk is overleden. Daardoor wordt de zaak dit kalenderjaar niet meer inhoudelijk behandeld.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen