Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech verbleef tussen yoga'ers

Geplaatst opmaandag 27 augustus 2018 - 16:10

De commune in de heuvels bij het Spaanse dorpje Castellterçol waar Jos Brech verbleef, werd onder meer gebruikt voor yoga-retraites.

Dit meldt het AD.

Volgens de krant sliep hij tot eind mei in een hangmat in de bossen van centraal Catalonïe. Daarna sloot hij zich aan bij de commune.

Binnenvallen
Jos Brech verbleef volgens het AD in een huis en hielp de Argentijnse beheerder van de commune met verschillende werkzaamheden. Volgens de beheerder belde de Spaanse politie hem zondagochtend over Brech. De beheerder lokte Brech met een smoes mee naar een open plek: ze zouden gaan houthakken buiten het kamp. Zo wilde de beheerder onrust binnen de commune voorkomen.

In de boeien geslagen
Volgens de krant werd de beheerder zelf ook kort in de boeien geslagen. Dat was ook te zien op beelden van de arrestatie die door de Spaanse politie zijn verspreid. De Nederlandse politie kon desgevraagd nog niet meer vertellen over wie op het moment van de arrestatie van Brech ook in de boeien werd geslagen.

'Goed met kinderen'
In de commune werd verbaasd gereageerd. "Jos deed hier heel veel werk. Wist alles van planten, zowel eetbaar als medicinaal. En hij kon goed met kinderen omgaan. Maar hij was wel een rare. Hij zei weinig. En wilde zich nooit in het dorp laten zien. Hij vertelde dat hij afscheid had genomen van de consumptiemaatschappij en al jaren over de wereld zwierf en in de bossen woonde", zegt een vrouw uit de commune tegen de krant.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen