Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech verbleef tussen yoga'ers

Geplaatst opmaandag 27 augustus 2018 - 16:10

De commune in de heuvels bij het Spaanse dorpje Castellterçol waar Jos Brech verbleef, werd onder meer gebruikt voor yoga-retraites.

Dit meldt het AD.

Volgens de krant sliep hij tot eind mei in een hangmat in de bossen van centraal Catalonïe. Daarna sloot hij zich aan bij de commune.

Binnenvallen
Jos Brech verbleef volgens het AD in een huis en hielp de Argentijnse beheerder van de commune met verschillende werkzaamheden. Volgens de beheerder belde de Spaanse politie hem zondagochtend over Brech. De beheerder lokte Brech met een smoes mee naar een open plek: ze zouden gaan houthakken buiten het kamp. Zo wilde de beheerder onrust binnen de commune voorkomen.

In de boeien geslagen
Volgens de krant werd de beheerder zelf ook kort in de boeien geslagen. Dat was ook te zien op beelden van de arrestatie die door de Spaanse politie zijn verspreid. De Nederlandse politie kon desgevraagd nog niet meer vertellen over wie op het moment van de arrestatie van Brech ook in de boeien werd geslagen.

'Goed met kinderen'
In de commune werd verbaasd gereageerd. "Jos deed hier heel veel werk. Wist alles van planten, zowel eetbaar als medicinaal. En hij kon goed met kinderen omgaan. Maar hij was wel een rare. Hij zei weinig. En wilde zich nooit in het dorp laten zien. Hij vertelde dat hij afscheid had genomen van de consumptiemaatschappij en al jaren over de wereld zwierf en in de bossen woonde", zegt een vrouw uit de commune tegen de krant.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen