Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech ontkent Nicky Verstappen te hebben gedood

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 10:48

Jos Brech ontkent opnieuw iets te maken te hebben met de dood van Nicky Verstappen.

Dat liet de verdachte woensdag weten tijdens de regiezitting in de zaak rond de dood van Verstappen, die in de rechtbank van Maastricht plaatsvond.

Niet vermoord
"Ik beroep me verder op mijn zwijgrecht, maar ik wil wel zeggen dat ik niks van dit alles gedaan heb. Ik heb Nicky niet gedood, ik heb Nicky niet misbruikt, ik

heb Nicky niet gedood", verklaarde Brech tegenover de rechter.

Lees ook: Live: Jos Brech beroept zich weer op zwijgrecht

Geen moord
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aanklacht tegen verdacht Jos Brech in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen gewijzigd van moord naar gekwalificeerde doodslag. Dat betekent dat iemand is gedood om een ander strafbaar feit te verdoezelen. De beschuldigingen van ontvoering, misbruik en het bezit van kinderporno blijven wel gewoon staan.

Emotie
Het motief voor de doodslag was volgens het OM dat Brech op die manier ontucht kon plegen op de jongen. De verdachte zou Nicky niet alleen betast hebben in de schaamstreek, maar ook verkracht hebben. Vervolgens is hij door verstikking om het leven gekomen. Dat nieuws werd geƫmotioneerd ontvangen door de familie van de jongen.

Dertig jaar
De verandering van de aanklacht maakt voor de strafmaat niet uit. Op gekwalificeerde doodslag staat een maximale straf van dertig jaar.

Inhoudelijk
Vanuit de kant van advocaat Gerald Roethof, van Brech, moet voor de strafzaak over de moord op Verstappen inhoudelijk kan worden behandeld, nog veel onderzoek worden gedaan en moeten veel mensen worden gehoord. Dat moet onder meer duidelijkheid brengen over dierenharen die op het lichaam van de 11-jarige jongen zijn gevonden, de manier waarop zijn kleding is onderzocht en hoe de familie van verdachte Jos B. is overgehaald om dna af te staan.

Ook wil Roethof twee getuigen horen die zeggen dat ze een man met een jongetje op de fiets hebben gezien ten tijdens van de verdwijning, daar stemt het OM mee in.

Antwoorden
Het was woensdag de vijfde keer dat Brech voor de rechter moest verschijnen. In de regiezitting worden onderzoeksvragen bekeken, maar vindt er geen inhoudelijke behandeling plaats. De rechtbank kondigde aan pas volgende week te beslissen over alle vragen die vandaag gesteld gaan worden. Die uitspraak staat gepland voor volgende week donderdag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV