Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech ontkent Nicky Verstappen te hebben gedood

Geplaatst opwoensdag 20 november 2019 - 10:48

Jos Brech ontkent opnieuw iets te maken te hebben met de dood van Nicky Verstappen.

Dat liet de verdachte woensdag weten tijdens de regiezitting in de zaak rond de dood van Verstappen, die in de rechtbank van Maastricht plaatsvond.

Niet vermoord
"Ik beroep me verder op mijn zwijgrecht, maar ik wil wel zeggen dat ik niks van dit alles gedaan heb. Ik heb Nicky niet gedood, ik heb Nicky niet misbruikt, ik

heb Nicky niet gedood", verklaarde Brech tegenover de rechter.

Lees ook: Live: Jos Brech beroept zich weer op zwijgrecht

Geen moord
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de aanklacht tegen verdacht Jos Brech in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen gewijzigd van moord naar gekwalificeerde doodslag. Dat betekent dat iemand is gedood om een ander strafbaar feit te verdoezelen. De beschuldigingen van ontvoering, misbruik en het bezit van kinderporno blijven wel gewoon staan.

Emotie
Het motief voor de doodslag was volgens het OM dat Brech op die manier ontucht kon plegen op de jongen. De verdachte zou Nicky niet alleen betast hebben in de schaamstreek, maar ook verkracht hebben. Vervolgens is hij door verstikking om het leven gekomen. Dat nieuws werd geëmotioneerd ontvangen door de familie van de jongen.

Dertig jaar
De verandering van de aanklacht maakt voor de strafmaat niet uit. Op gekwalificeerde doodslag staat een maximale straf van dertig jaar.

Inhoudelijk
Vanuit de kant van advocaat Gerald Roethof, van Brech, moet voor de strafzaak over de moord op Verstappen inhoudelijk kan worden behandeld, nog veel onderzoek worden gedaan en moeten veel mensen worden gehoord. Dat moet onder meer duidelijkheid brengen over dierenharen die op het lichaam van de 11-jarige jongen zijn gevonden, de manier waarop zijn kleding is onderzocht en hoe de familie van verdachte Jos B. is overgehaald om dna af te staan.

Ook wil Roethof twee getuigen horen die zeggen dat ze een man met een jongetje op de fiets hebben gezien ten tijdens van de verdwijning, daar stemt het OM mee in.

Antwoorden
Het was woensdag de vijfde keer dat Brech voor de rechter moest verschijnen. In de regiezitting worden onderzoeksvragen bekeken, maar vindt er geen inhoudelijke behandeling plaats. De rechtbank kondigde aan pas volgende week te beslissen over alle vragen die vandaag gesteld gaan worden. Die uitspraak staat gepland voor volgende week donderdag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts