Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech mag ondanks coronacrisis eigen zaak bijwonen

Geplaatst opdinsdag 5 mei 2020 - 18:35

De man die verdacht wordt van het doden en misbruiken van Nicky Verstappen, Jos Brech, is woensdagmorgen gewoon aanwezig tijdens de volgende zitting in die zaak. Er werd vanwege de coronacrisis getwijfeld of hij de gevangenis in Vught mocht verlaten.

Tijdens de zitting wordt alleen over het voorarrest van Brech gesproken. Naar alle waarschijnlijkheid gaat zijn advocaat, Gerald Roethof, de rechtbank opnieuw vragen om zijn cliënt uit Simpelveld voorlopig op vrije voeten te stellen.

Maatregelen
Het was aanvankelijk dus de vraag of Brech de zitting zou kunnen bijwonen. Vanwege de coronacrisis nam de rechtbank immers maatregelen en zijn pers en publiek niet welkom. Dat geldt wel voor de rechters, justitie, nabestaanden, Brechs advocaat en dus ook de verdachte zelf. Ook de gevangenissen zijn niet happig op veel in- en uitgaand verkeer. Brech had eerder al aangegeven bij de zitting aanwezig te willen zijn, dinsdagavond bevestigde de rechtbank tegenover L1 dat dit ook het geval zal zijn.

Lees ook: Pers en publiek niet welkom bij volgende zitting Jos Brech

Voornamelijk gezwegen
Brech wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen. De destijds 11-jarige jongen verdween op 10 augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide. Brech heeft tot dusver voornamelijk gezwegen, maar heeft in een summiere verklaring zijn betrokkenheid ontkend.

Tevergeefs
De verdachte zit al anderhalf jaar in voorarrest. In vorige zittingen pleitte advocaat Roethof er al tevergeefs voor zijn cliënt vrij te laten.

Noodzakelijk
Volgens de oorspronkelijke planning zou woensdag de inhoudelijke behandeling in de zaak beginnen. Door de coronacrisis is die inhoudelijke behandeling echter uitgesteld tot eind september. Omdat iedere drie maanden getoetst moet worden of het voorlopige gevangenschap van Brech rechtmatig is, is een afgeslankte zitting over het al dan niet verlengen van het voorarrest wel noodzakelijk.

De zitting woensdag begint om 10:00 uur.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen