Overslaan en naar de inhoud gaan

Jos Brech hoort strafeis in zaak Verstappen op 8 oktober

Geplaatst opvrijdag 24 juli 2020 - 12:24

Jos Brech (57) weet op 8 oktober wat justitie met hem van plan is. Die dag komt justitie met haar strafeis. De vijftiger uit Simpelveld wordt verdacht van het ontvoeren, misbruiken en doden van Nicky Verstappen.

Brech blijft tot en met zijn inhoudelijke proces, dat start op 28 september, in voorarrest. Dat besloot de rechter vrijdag.

Lees ook: Jos Brech zoekt vrijheid in Veendam, maar is hij dan veilig?

Achtste verzoek
De verdachte zit inmiddels bijna twee jaar in de gevangenis in Vught. Vrijdag deed zijn advocaat Gerald Roethof voor de achtste keer een verzoek om Brech vrij te laten. Dat werd ook dit keer terzijde geschoven door de rechter. "We hebben meermalen uiteengezet waarom er ernstige bezwaren en gronden zijn voor uw voorlopige hechtenis. Daar is vandaag geen verandering in gekomen."

Moeder spreekt
Op 28 en 29 september en 5, 7, 8, 12 en 16 oktober vindt het inhoudelijke proces plaats. De eerste twee dagen lopen de rechter en Brech samen door het dossier. Op 5 oktober worden verschillende deskundigen, waaronder mensen van het Pieter Baan Centrum, gehoord. Twee dagen later is er ruimte voor de nabestaanden; de moeder en zus van Nicky hebben aangegeven dat zij gebruik zullen maken van hun spreekrecht.

Twee getuigen
Vrijdag kwamen ook de verklaringen van, mogelijk belangrijke, getuigen kort ter sprake. Het gaat om een vrouw die rondom de verdwijning van Nicky al verklaarde een man op een fiets te hebben gezien, met een jongetje op de bagagedrager. Toen, in augustus 1998, is daar amper iets mee gedaan.

Met de kennis van nu claimt de vrouw dat de man op de fiets Jos Brech was. Haar toen vijftienjarige dochter heeft hetzelfde gezien. Beide vrouwen zijn begin deze maand opnieuw gehoord. Hun precieze verhaal blijft nog even geheim.

Lees ook: Belangrijke getuige gehoord in zaak Nicky Verstappen

Boswachterswoning
Ook werd er summier gesproken over een boswachterswoning op de Brunssummerheide. Over dit huisje zijn verschillende getuigen gehoord. De vraag zou zijn geweest of Brech wel of geen toegang had tot het huisje. Zowel de getuigenverklaring van de twee vrouwen als de verklaringen over het huisje komen terug tijdens de zittingen in september en oktober.

Het inhoudelijke proces tegen Brech start dus eind september en eindigt uiterlijk op 16 oktober. De rechter doet vermoedelijk in november uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen