Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Jos Brech had twee jaar proeftijd voor zaak in 1985'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 19:01

De man die verdachte is in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen heeft in 1985 twee jaar proeftijd gekregen vanwege ontucht.

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg heeft een inschrijving van de rechtbank uit die tijd gevonden en doorgegeven aan Nieuwsuur.

Krantenbericht
Uit dat stuk blijkt dat Jos Brech ook inderdaad de man is die in 1985 bij de politie heeft toegegeven ontucht te hebben gepleegd met twee jongens van tien jaar oud. Dat zou zijn gebeurd tijdens een speurtocht in Wijnandsrade. Een bericht daarover haalde toen het Limburgs Dagblad en kwam weer onder de aandacht nu de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak-Nicky Verstappen.

Lees ook: Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak-Nicky

Opgeschoond
De politie wist dat Brech eerder verdacht werd van een zedenmisdrijf en dat de zaak toen was geseponeerd. Wat er zich precies heeft afgespeeld kon de politie niet meer achterhalen, omdat de dossiers ondertussen zijn opgeschoond.

Wel bewijs, geen vervolging
Uit het stuk blijkt dat Brech in de zaak een 'voorwaardelijk sepot' kreeg opgelegd. Dat betekent dat er wel sluitend bewijs tegen hem was, maar dat hij niet werd vervolgd als hij twee jaar lang niet in de fout zou gaan. Dat gebeurde niet, waardoor Brech niet werd geregistreerd als zedendelinquent en dus niet in beeld kwam als verdachte bij de zaak-Nicky Verstappen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen