Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jos Brech had twee jaar proeftijd voor zaak in 1985'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 19:01

De man die verdachte is in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen heeft in 1985 twee jaar proeftijd gekregen vanwege ontucht.

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg heeft een inschrijving van de rechtbank uit die tijd gevonden en doorgegeven aan Nieuwsuur.

Krantenbericht
Uit dat stuk blijkt dat Jos Brech ook inderdaad de man is die in 1985 bij de politie heeft toegegeven ontucht te hebben gepleegd met twee jongens van tien jaar oud. Dat zou zijn gebeurd tijdens een speurtocht in Wijnandsrade. Een bericht daarover haalde toen het Limburgs Dagblad en kwam weer onder de aandacht nu de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak-Nicky Verstappen.

Lees ook: Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak-Nicky

Opgeschoond
De politie wist dat Brech eerder verdacht werd van een zedenmisdrijf en dat de zaak toen was geseponeerd. Wat er zich precies heeft afgespeeld kon de politie niet meer achterhalen, omdat de dossiers ondertussen zijn opgeschoond.

Wel bewijs, geen vervolging
Uit het stuk blijkt dat Brech in de zaak een 'voorwaardelijk sepot' kreeg opgelegd. Dat betekent dat er wel sluitend bewijs tegen hem was, maar dat hij niet werd vervolgd als hij twee jaar lang niet in de fout zou gaan. Dat gebeurde niet, waardoor Brech niet werd geregistreerd als zedendelinquent en dus niet in beeld kwam als verdachte bij de zaak-Nicky Verstappen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen