Overslaan en naar de inhoud gaan

'Jos Brech had twee jaar proeftijd voor zaak in 1985'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 19:01

De man die verdachte is in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen heeft in 1985 twee jaar proeftijd gekregen vanwege ontucht.

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg heeft een inschrijving van de rechtbank uit die tijd gevonden en doorgegeven aan Nieuwsuur.

Krantenbericht
Uit dat stuk blijkt dat Jos Brech ook inderdaad de man is die in 1985 bij de politie heeft toegegeven ontucht te hebben gepleegd met twee jongens van tien jaar oud. Dat zou zijn gebeurd tijdens een speurtocht in Wijnandsrade. Een bericht daarover haalde toen het Limburgs Dagblad en kwam weer onder de aandacht nu de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak-Nicky Verstappen.

Lees ook: Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak-Nicky

Opgeschoond
De politie wist dat Brech eerder verdacht werd van een zedenmisdrijf en dat de zaak toen was geseponeerd. Wat er zich precies heeft afgespeeld kon de politie niet meer achterhalen, omdat de dossiers ondertussen zijn opgeschoond.

Wel bewijs, geen vervolging
Uit het stuk blijkt dat Brech in de zaak een 'voorwaardelijk sepot' kreeg opgelegd. Dat betekent dat er wel sluitend bewijs tegen hem was, maar dat hij niet werd vervolgd als hij twee jaar lang niet in de fout zou gaan. Dat gebeurde niet, waardoor Brech niet werd geregistreerd als zedendelinquent en dus niet in beeld kwam als verdachte bij de zaak-Nicky Verstappen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen