Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Jos Brech had twee jaar proeftijd voor zaak in 1985'

Geplaatst opvrijdag 24 augustus 2018 - 19:01

De man die verdachte is in de zaak rond de dood van Nicky Verstappen heeft in 1985 twee jaar proeftijd gekregen vanwege ontucht.

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg heeft een inschrijving van de rechtbank uit die tijd gevonden en doorgegeven aan Nieuwsuur.

Krantenbericht
Uit dat stuk blijkt dat Jos Brech ook inderdaad de man is die in 1985 bij de politie heeft toegegeven ontucht te hebben gepleegd met twee jongens van tien jaar oud. Dat zou zijn gebeurd tijdens een speurtocht in Wijnandsrade. Een bericht daarover haalde toen het Limburgs Dagblad en kwam weer onder de aandacht nu de man uit Simpelveld verdachte is in de zaak-Nicky Verstappen.

Lees ook: Politie onderzoekt krantenbericht uit 1985 in zaak-Nicky

Opgeschoond
De politie wist dat Brech eerder verdacht werd van een zedenmisdrijf en dat de zaak toen was geseponeerd. Wat er zich precies heeft afgespeeld kon de politie niet meer achterhalen, omdat de dossiers ondertussen zijn opgeschoond.

Wel bewijs, geen vervolging
Uit het stuk blijkt dat Brech in de zaak een 'voorwaardelijk sepot' kreeg opgelegd. Dat betekent dat er wel sluitend bewijs tegen hem was, maar dat hij niet werd vervolgd als hij twee jaar lang niet in de fout zou gaan. Dat gebeurde niet, waardoor Brech niet werd geregistreerd als zedendelinquent en dus niet in beeld kwam als verdachte bij de zaak-Nicky Verstappen.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen