Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Pex wint Duits kartkampioenschap

Geplaatst opzondag 22 oktober 2017 - 17:34

Jorrit Pex is op het circuit van Linato del Garda Duits kartkampioen in de KZ-klasse geworden.

Hij prolongeerde daarmee zijn titel. Met een onderbreking van één jaar is dit het zesde kampioenschap voor de Maasbrachtenaar. Zijn broer Stan werd in de eindstand derde.

Inhaalrace
In de afsluitende race in Italië eindigde Jorrit op de vijfde plaats nadat hij in de regen lange tijd op de zesde plaats had gereden. Stan eindigde in de slotrace als achtste en haalde in de race meerdere concurrenten in.
In de ochtendrace stelde Jorrit zijn kampioenschap zo goed als veilig door als tweede te eindigen.

Stan Pex verspeelde in die race een nagenoeg zekere tweede plaats in het eindklassement door pas als 18e de streep op het natte circuit te halen. Die tweede plek ging nu naar de Fransman Jeremy Iglesias.

Foto: Richard Pex
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen