Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Pex vijfde in KZ openingsrace in Wackersdorf

Geplaatst opzondag 5 mei 2019 - 15:44

Jorrit Pex is in de openingsrace van het Europees kampioenschap karting in Wackersdorf als vijfde geëindigd.

De Maasbrachtenaar vertrok vanaf pole positie in de KZ-klasse, maar moest zijn leidende positie al kort na de start afstaan aan Anthony Abbasse.

Teruggezakt
De Fransman voerde het deelnemersveld vervolgens tot de finish aan, terwijl Jorrit Pex terugzakte naar de vierde plaats. Met nog zes ronden te rijden op het droge circuit in Zuid-Duitsland moest de Maasbrachtse karter nog een plek inleveren.

Stan
Zijn broer Stan begon in Wackersdorf als dertiende aan de race en werkte zich in de eerste ronden na de start naar voren. Na elf ronden bezette Stan de negende plaats, maar enkele ronden later haalden enkele concurrenten hem in en zakte hij terug naar de twaalfde plaats. Die positie hield hij tot het einde van de race vast.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen