Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Pex mist Deutsche Kart Meisterschaft op één punt

Geplaatst opzondag 26 augustus 2018 - 17:00

Jorrit Pex is dit weekeinde één punt te kort gekomen om de titel in de Deutsche Kart Meisterschaft te pakken.

De karter uit Maasbracht won op zijn 'thuiscircuit' in het Belgische Genk beide races voor dit prestigieuze kampioenschap en behaalde het maximaal aantal te behalen punten. Een uitvalbeurt in een van de eerdere races deed hem uiteindelijk de das om.

Voorsprong
Jorrit lag in de eerste race in Genk in de
KZ2-klasse een tijdlang op de derde plaats, maar wist die uiteindelijk toch te winnen. Na 19 ronden had hij op de streep iets meer dan een seconde voorsprong op Rick Dreezen. Stan Pex kwam als derde over de finish.

Hete adem
Zondagmiddag leidde Jorrit Pex de tweede race van start tot finish. 15 ronden lang voelde hij de hete adem van de Duitser Alexander Schmitz in zijn nek, maar tegen het einde slaagde de
Maasbrachtenaar erin afstand van zijn belager te nemen.

Stan Pex had minder geluk in de tweede race. Hij viel kort na de start met motorpech uit.

Wereldtitel
De Pex-broers komen over twee weken opnieuw in België aan de start. Dan wordt op 'hun circuit' in Genk om de wereldtitel gestreden.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen