Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Pex mist Deutsche Kart Meisterschaft op één punt

Geplaatst opzondag 26 augustus 2018 - 17:00

Jorrit Pex is dit weekeinde één punt te kort gekomen om de titel in de Deutsche Kart Meisterschaft te pakken.

De karter uit Maasbracht won op zijn 'thuiscircuit' in het Belgische Genk beide races voor dit prestigieuze kampioenschap en behaalde het maximaal aantal te behalen punten. Een uitvalbeurt in een van de eerdere races deed hem uiteindelijk de das om.

Voorsprong
Jorrit lag in de eerste race in Genk in de
KZ2-klasse een tijdlang op de derde plaats, maar wist die uiteindelijk toch te winnen. Na 19 ronden had hij op de streep iets meer dan een seconde voorsprong op Rick Dreezen. Stan Pex kwam als derde over de finish.

Hete adem
Zondagmiddag leidde Jorrit Pex de tweede race van start tot finish. 15 ronden lang voelde hij de hete adem van de Duitser Alexander Schmitz in zijn nek, maar tegen het einde slaagde de
Maasbrachtenaar erin afstand van zijn belager te nemen.

Stan Pex had minder geluk in de tweede race. Hij viel kort na de start met motorpech uit.

Wereldtitel
De Pex-broers komen over twee weken opnieuw in België aan de start. Dan wordt op 'hun circuit' in Genk om de wereldtitel gestreden.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen