Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Pex Europees kartkampioen KZ-klasse

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 7:42

Jorrit Pex is op het circuit van Sarno in Italië opnieuw Europees kampioen karten geworden in de KZ-klasse.

Het is de derde Europese titel voor de karter uit Maasbracht in deze klasse.

Slotrace
In de slotrace kwam Pex als derde over de streep. Hij bleef daarmee de Italiaan Lorenzo Camplese in de strijd om het kampioenschap net voor.

Spectaculair
Jorrit had zich als zesde gekwalificeerd voor de finale. Zijn broer Stan begon vanaf de elfde plaats aan de race, die spectaculair verliep. Voor Matteo Vigano en Anthony Abbasse, die voor aanvang van de slotrace nog aan kop stonden van het klassement, was de race kort na de start al voorbij. Zij raakten van de baan. Even later kwamen Simo Puhakka en Allessandro met elkaar in contact en konden ook zij hun titelaspiraties vergeten.

Virtueel
Jorrit Pex reed toen op de derde plek achter Lorenzo Camplese en Bas Lammers. Daarmee was hij de virtuele leider in het kampioenschap. In die volgorde eindigde de race ook en pakte de Maasbrachtenaar voldoende punten voor zijn derde Europese titel. Stan Pex finishte als vierde in de finale en werd in de eindstand negende.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen