Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Pex Europees kartkampioen KZ-klasse

Geplaatst opmaandag 17 juni 2019 - 7:42

Jorrit Pex is op het circuit van Sarno in Italië opnieuw Europees kampioen karten geworden in de KZ-klasse.

Het is de derde Europese titel voor de karter uit Maasbracht in deze klasse.

Slotrace
In de slotrace kwam Pex als derde over de streep. Hij bleef daarmee de Italiaan Lorenzo Camplese in de strijd om het kampioenschap net voor.

Spectaculair
Jorrit had zich als zesde gekwalificeerd voor de finale. Zijn broer Stan begon vanaf de elfde plaats aan de race, die spectaculair verliep. Voor Matteo Vigano en Anthony Abbasse, die voor aanvang van de slotrace nog aan kop stonden van het klassement, was de race kort na de start al voorbij. Zij raakten van de baan. Even later kwamen Simo Puhakka en Allessandro met elkaar in contact en konden ook zij hun titelaspiraties vergeten.

Virtueel
Jorrit Pex reed toen op de derde plek achter Lorenzo Camplese en Bas Lammers. Daarmee was hij de virtuele leider in het kampioenschap. In die volgorde eindigde de race ook en pakte de Maasbrachtenaar voldoende punten voor zijn derde Europese titel. Stan Pex finishte als vierde in de finale en werd in de eindstand negende.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen