Overslaan en naar de inhoud gaan

Jorrit Hendrix is Feyenoorder: 'Ik ben dolblij'

Geplaatst opdonderdag 27 januari 2022 - 10:46

Na de sterke geruchten van de afgelopen dagen werd het woensdagavond officieel: Jorrit Hendrix speelt het komende anderhalf jaar voor Feyenoord. De afgelopen dagen waren hectisch voor de Limburger die blij is met zijn nieuwe club.

Hendrix, afkomstig uit Panningen, wordt de komende anderhalf jaar gehuurd van Spartak Moskou.

Media
Diverse media meldden zondagavond al dat Feyenoord contact zou hebben met Hendrix, die amper minuten mocht maken bij de nummer negen van de Russische competitie. De Limburger, die een jaar geleden bij PSV vertrok, moest het vooral doen met korte invalbeurten. "Een aantal dagen geleden ging de telefoon", vertelt Hendrix tegenover Feyenoord TV. "Ik was met Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai toen ik een belletje kreeg. Na een nachtje slapen heb ik alles in werking laten zetten."

Lees ook: Feyenoord wil middenvelder Jorrit Hendrix binnenhalen

Nadenken
Hendrix is 'dolblij' met zijn nieuwe club. "Als er dan één club is in Nederland waar ik zou willen spelen, is dat Feyenoord. Dus ik heb er niet lang over hoeven na te denken. Ik weet ook hoe bijzonder De Kuip is en dat ik dat als speler mag meemaken is gewoon bijzonder." Na het tekenen van het contract en de overige plichtplegingen betrad Hendrix voor het eerst als Feyenoordspeler, samen met zijn kinderen, de zijkant van de grasmat in De Kuip.

Eredivisie
Feyenoord staat na 20 competitieronden op de derde plaats in de Eredivisie, op zes punten achterstand van koploper Ajax. "Ik heb Feyenoord gevolgd vanuit Rusland, net als de hele Eredivisie. Ik wil Feyenoord helpen en natuurlijk zelf minuten maken, waardoor ik onderdeel kan zijn van Feyenoord." Vanwege de interlandpauze speelt Feyenoord komend weekend geen wedstrijd. Het mogelijke debuut van Hendrix is op 6 februari in de Rotterdamse derby tegen Sparta Rotterdam.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen