Overslaan en naar de inhoud gaan

Jörgen Raymann heeft eindelijk Roermonds familiemeubelstuk

Geplaatst opmaandag 19 april 2021 - 10:35

Cabaretier Jörgen Raymann heeft na een jarenlange zoektocht een meubelstuk gevonden uit de meubelfabriek van zijn Roermondse voorouders.

Dat laat de 54-jarige Raymann op Facebook weten.

Roermondse roots
Dat de komiek Roermondse roots heeft, bleek in 2017 bij het NPO-programma Verborgen Verleden. De vader van de betovergrootvader van Raymann - Joannes Henricus Raymann - vestigde zich in 1817 vanuit Duitsland in Roermond. In het programma werd destijds duidelijk dat de comedian rechtstreeks verwant is aan diverse families Raymann die in de vorige eeuw in Roermond woonden en werkten.

Opknapbeurt
'Ik heb jarenlang naar een meubelstuk uit de Meubelmakerij van de fam Raymann gezocht. Het was de vader van mijn betovergrootvader die uit Duitsland in Roermond aankwam en deze fabriek begon', schrijft de 54-jarige Raymann op Facebook. De stoel, die volgens de cabaretier uit 1929 stamt, heeft wel nog een opknapbeurt nodig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen