Overslaan en naar de inhoud gaan

Jordy van Loon blaast nummer Benny Neyman nieuw leven in

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 8:01

Jordy van Loon gaat het nummer 'Het Achterhuis' van de Maastrichtse zanger Benny Neyman opnieuw uitbrengen.

De 26-jarige zanger doet dit in het kader van 75 jaar bevrijding. "Ik hoop dat het ook de jongere generatie bereikt, het is belangrijk dat ook zij dit verhaal horen", zegt Van Loon tegen RTL.

Verliefdheid is een toverbal
Twaalf jaar geleden scoorde de zanger een hit met 'Verliefdheid is een Toverbal', dat destijds grijs werd gedraaid tijdens 3FM Serious Request. De videoclip is meer dan vijf miljoen keer bekeken op YouTube

Eendagsvlieg
Daarna heeft de eendagsvlieg nooit meer in de hitlijsten gestaan. Daar hoopt hij met het nummer van Benny Neyman verandering in te brengen. "Het lied zat in mijn soloprogramma waarmee ik in 2018 op tournee ging. Het ontroerde mij, maar ik zag ook dat er iets gebeurde met het publiek als ik het zong", zegt hij. "Daarom wilden we het nu uitbrengen, in het kader van 75 jaar bevrijding."

De in de Maastrichtse wijk Blauwdorp geboren Neyman schreef het nummer in de jaren negentig. Het werd geen grote hit voor de zanger.

Anne Frank Stichting
De Anne Frank Stichting heeft de vertolking van Jordy van Loon nog niet gehoord, maar heeft wel al gereageerd. "De verbondenheid die mensen voelen met Anne Frank en haar geschiedenis blijft indrukwekkend."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen