Overslaan en naar de inhoud gaan

Jordy van Loon blaast nummer Benny Neyman nieuw leven in

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 8:01

Jordy van Loon gaat het nummer 'Het Achterhuis' van de Maastrichtse zanger Benny Neyman opnieuw uitbrengen.

De 26-jarige zanger doet dit in het kader van 75 jaar bevrijding. "Ik hoop dat het ook de jongere generatie bereikt, het is belangrijk dat ook zij dit verhaal horen", zegt Van Loon tegen RTL.

Verliefdheid is een toverbal
Twaalf jaar geleden scoorde de zanger een hit met 'Verliefdheid is een Toverbal', dat destijds grijs werd gedraaid tijdens 3FM Serious Request. De videoclip is meer dan vijf miljoen keer bekeken op YouTube

Eendagsvlieg
Daarna heeft de eendagsvlieg nooit meer in de hitlijsten gestaan. Daar hoopt hij met het nummer van Benny Neyman verandering in te brengen. "Het lied zat in mijn soloprogramma waarmee ik in 2018 op tournee ging. Het ontroerde mij, maar ik zag ook dat er iets gebeurde met het publiek als ik het zong", zegt hij. "Daarom wilden we het nu uitbrengen, in het kader van 75 jaar bevrijding."

De in de Maastrichtse wijk Blauwdorp geboren Neyman schreef het nummer in de jaren negentig. Het werd geen grote hit voor de zanger.

Anne Frank Stichting
De Anne Frank Stichting heeft de vertolking van Jordy van Loon nog niet gehoord, maar heeft wel al gereageerd. "De verbondenheid die mensen voelen met Anne Frank en haar geschiedenis blijft indrukwekkend."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen