Ad3

Alsnog oeuvreprijs voor zieke Ad Wijnands

Voormalig wielrenner Ad Wijnands heeft persoonlijk alsnog de oeuvreprijs voor zijn sportcarrière gekregen. Gedeputeerde Joost van den Akker bezocht Wijnands, nu de voormalig Touretappe-winnaar fit genoeg was om de prijs te ontvangen.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
Onderzoek: 'Doorgaan vrachttaks desastreus voor MAA'

Een vliegtaks op vrachtvervoer zou desastreuze gevolgen hebben voor Maastricht Aachen Airport (MAA). De vrachtvluchten zouden daardoor op termijn mogelijk helemaal verdwijnen van het vliegveld in Beek. Terwijl deze goed is voor 70 procent van de inkomsten.

Cauberg
Provincie Limburg zet vol in op binnenhalen Touretappe

De provincie Limburg en de gemeente Valkenburg aan de Geul zetten in op het organiseren van een Touretappe. Afgelopen augustus is er een bidbook overhandigd aan de Tour-organisatie.

jumbo visma
Leerlingen krijgen fietsles van trainers Jumbo-Visma

Leerlingen van het Blariacumcollege in Venlo kregen woensdag les op de spinningfiets. De training werd gegeven door trainers van de Jumbo-Visma Academy.

Vlag, Europa, Europese Unie
Verlenging provinciale subsidie Europa-programma

De provincie verlengt de subsidie voor het programma waarbij Maastricht wordt neergezet als plaats voor debat en onderzoek over Europa.

Tom Dumoulin Tour de Dumoulin stock (6 okt 2019)
Provincie geeft ton subsidie aan Tour de Dumoulin

De provincie geeft voor 2021 en 2022 in totaal 100.000 euro subsidie voor het wielerevenement Tour de Dumoulin.

Edit - Rhombusplan
Forse Europese subsidie voor binnenhavens

Drie Limburgse havens krijgen in totaal 10,4 miljoen subsidie van de Europese Unie. Het gaat om de havens van Heijen, Venlo en het Belgisch-Limburgse Lanaken, vlak over de grens bij Maastricht.

Maastricht Aachen Airport Vliegveld Beek
MAA: Liever samenwerken dan concurreren met Schiphol

Vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) wil niet langer concurreren met Schiphol, maar ermee samenwerken. Dat zegt MAA-directeur Jos Roeven woensdag.

VVV Neercanne_6864
Toerismecampagne laat 'parels' van Limburg zien

Met de campagne 'Dit is in Limburg’ wil de provincie zich extra op de kaart zetten, nu naar verwachting meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan deze zomer. Daarbij wordt Limburg gepresenteerd als de meest buitenlandse regio van Nederland.

vdl nedcar born reclamezuil stock
Extra geld Economische Zaken voor randweg VDL Nedcar

Het ministerie van Economische Zaken trekt 2,5 miljoen euro extra uit voor een nieuwe randweg rond autofabriek VDL Nedcar in Born.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten